Elever: Snyd er OK!!!

Et stort antal gymnasieelever har i den sidste uge været nødsaget til at ringe efter hjælp hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutnings nye ‘hotline’. I denne uge skriver de kommende studenter nemlig deres store skriftlige opgave – den eneste projektopgave som tæller på karakterbladet.

Alt imens regeringer taler om at bekæmpe den negative sociale arv tillades gymnasierne ikke at give alle elever hjælp til opgaven. Nogle elever er derfor bedre stillet, idet de kan hente hjælp hjemme, mens andre er overladt til sig selv.

Formand for DGS, Nanna Westerby uddyber:
– I mange hjem er opgaven nemlig et familieprojekt, hvor eleverne løbende bruger forældrenes hjælp, men langt fra alle har den mulighed. Regeringen, der ellers har gjort det til en hovedopgave at nedbryde den negative sociale arv, ignorerer konsekvent problemet. Derfor har eleverne taget sagen i egen hånd.

Nanna Westerby, formand DGS

Kampagnen er før blevet omtalt som ‘opgave-snyd’, men det afviser DGS, og påpeger, at der er et stort behov for opgavehjælp: Kampagnen, som også blev gennemført sidste år, har fået stor succes, og DGS har dagligt fået mange
henvendelser fra gymnasieelever, som er i tvivl om deres opgave. Det drejer sig oftest om opgavetekniske ting som opbygningen af opgaven, sprog- og kildebrug og emneafgrænsning Alt sammen ting, som forældre med akademisk
baggrund kan klare i en håndevending.

– Hvis man ville give alle lige muligheder, burde man sørge for, at alle elever kunne få hjælp, og de mange henvendelser vi har fået, viser jo bare, at der er et reelt behov. Hvis det her er snyd, så synes jeg, at man burde
snyde mere i gymnasiet,
siger Nanna Westerby.

65 pct. af de elever, hvor begge forældre har en studentereksamen, får en karakter på 9 eller derover. I den anden ende af skalaen ligger elever, hvis forældre ikke har studentereksamen. Her får kun 32 pct. af eleverne 9 eller mere! Det viser et nyt ph.d. projekt af forsker Lisbeth Wiese. Samtidig har Det Økonomiske Råd i deres halvårsrapport peget på den sociale arv som et af de største problemer i det danske gymnasium.

– Igennem hele gymnasiet mangler lektiecafeer og vejledning, og de massive nedskæringer vi oplever lader kun flere elever i stikken. Der er store skel blandt gymnasieeleverne, og ingen gør noget ved det. Det kan ikke være rigtigt, at gymnasieeleverne er de eneste, der tør sige det højt, siger Nanna Westerby, og afslutter:
– Nogle vil sige, det er snyd at give alle de samme muligheder. Jeg synes kun det er retfærdigt.

Det vurderes, at omkring 70 elever vil benytte sig af kampagnen, som varer hele ugen ud. DGS kan formidle kontakt til gymnasieelever, som har benyttet sig af tilbuddet.

www.dgsnet.dk

Netavisen 19. december 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater