Jobkortordningen står for skud

Jobkortordningen, som blev indført for to år siden, skulle sikre virksomheder i første omgang indenfor IT-branchen højtuddannet arbejdskraft fra udlandet, hvis der var mangel på hjemlig arbejdskraft.

Siden er ordningen udvidet til også at gælde ingeniører, læger og sygeplejersker; mens IT er trukket tilbage som følge af den høje arbejdsløshed. Tidligere var det de regionale arbejdsmarkedsråd, der godkendte ansøgningerne om udenlandsk arbejdskraft, hvilket i dag varetages af udlændingestyrelsen.

Danske firmaer omgår imidlertid reglerne ved at hente udlændinge til landet på turistvisum og falske titler. I fire tilfælde har Udlændingestyrelsen set igennem fingre med misbruget. Derfor har Fagforbundene HK og Prosa politianmeldt styrelsen for ikke at have straffet de pågældende firmaer.

Socialdemokratiet (SD) og Dansk Folkeparti, hvoraf sidstnævnte selv var med til at indføre ordningen, mener, at tiden er løbet fra ordningen. SD kræver, at det fremover skal være de regionale arbejdsmarkedsråd, der skal godkende ansøgningerne.

Netavisen 26. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater