80 mia. ned i lommen

Der er grund til at gnide sig i hænderne, hvis man er storaktionær i A.P.Møller Mærsk.

Siden nytår er aktiekursen steget med 75 pct., konstaterer Børsen. Det svarer til, at aktionærerne uden at røre en finger har forøget deres formue med 80 milliarder danske kroner. I samme periode har landets omkring 3½ million arbejdere og arbejdsløse haft et reallønsfald.
Flere analytikere vurderer, at aktiekursen ikke er toppet endnu!

Opturen for det bestemmende aktieindeks – KFX – i Danmark over de 20 førende aktier tilskrives Mærskkoncernens voldsomme kursstigning, der blandt andet skyldes postulatet om, at krigen i Irak er afsluttet, samt koncernens sammenslutning af “Dampskibsselskabet 1912” og “Dampskibsselskabet Svendborg”, som begge var datterselskaber af koncernen.

Se også
Skibsfører af dansk kapital
KP13, 2003

Netavisen 19. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne