Vigtig sejr for den tyrkiske og globale krigsmodstand

Klik og forstør

100.000 demonstrerede i Ankara under parolen ‘Yankee Go Home’ den 1. marts for at protestere mod afstemningen i det tyrkiske parlament om at gøre Tyrkiet til et udgangspunkt for krigen mod Irak og tillade USA at anbringe 60.000 soldater på tyrkisk grund. Den enorme krigsmodstand lagde pres på parlamentet: Regeringen kunne ikke få det nødvendige flertal for aftalen. Næsten 100 medlemmer af regeringspartiet AKP stemte imod. Det udløste glædesdemonstrationer i gaderne.
Regeringspartiet overvejer nu om det tør gennemføre en omafstemning.

Fotos Ankara 1. marts 1 23

Resultatet vakte også jubel under den internationale konference i London lørdag den 1. marts, hvor repræsentanter for de forskellige landes antikrigskoalitioner, der arrangerede den globale 15. februar-demonstration mødtes. Det er endnu et eksempel på, at antikrigsbevægelsen kan stoppe de konkrete planer. Mødet vedtog en erklæring, der opfordrer til fuld mobilisering mod krigen i de kommende uger – med kvindernes internationale kampdag den 8. marts og 15. marts med demonstrationer i mange lande som vigtige fokuspunkter, fortæller Dorte Grenaa, som deltog i den danske delegation fra Ingen krig mod Irak.
Den 21. marts er det arbejdspladsernes solidaritetsdag – på internationalt plan.

Se erklæringen på dansk her.

Netavisen 3. marts 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne