Israel/USA: Aggressionsplaner mod hele Mellemøsten efter Irak krig

– Vi har interesse i en krig og udformningen af Mellemøsten dagen efter en krig, udtaler den israelske krigsminister Shaul Mofaz.
– Et befriet Irak kan vise frihedens magt til at omforme denne vitale region, siger George W. Bush.

Israel er USAs ivrigeste fortaler for krig mod Irak. Både Sharons Likud parti og Arbejderpartiet – men det er ikke blevet mindre med den seneste regeringsdannelse med inddragelse af et egentligt bosætterparti.
Israels rolle er ofte blevet underspillet fordi det ikke passer helt ind i USAs bestræbelser for at skabe størst mulig krigskoalition mod Irak. Besættelsesmagten, atommagten Israel er ikke det bedste kort at spille ud med efter 30 års besættelse og terror på trods af FN beslutninger.

Der er ingen tvivl om at der findes en fælles forståelse mellem USA og Israel om “opgaverne” efter en Irak krig.
Således udtalte Israel’s forsvarsminister for en uge siden, på en konference for amerikansk jødiske organisationer at efter Irak, skulle USA udøve “polititisk, økonomisk, diplomatisk tryk” på Iran, og han fortsatte: “Vi har stor interesse i udformningen af Mellemøsten dagen efter en krig”.

– Chock-bølgen fra post-Sadam Bagdad kan have omfattende effekt på Teheran, Damaskus og i Ramallah (det palæstinensiske selvstyres ‘hovedstad’) en nyordning fra den Persiske Golf til Marokkos kyst, udtalte Efraim Halevy. Indtil fornylig var han chef for Israels efterretningstjeneste Mossad.

Det bliver mere og mere tydeligt, at USAs oliekrig fra Afghanistan og nu Irak rummer konkrete aggressionsplaner for hele det olierige Mellemøsten. Der er også god grund til, at verden fastholder opmærksomhed mod Israels mulige planer med en ny omfattende fordrivelse /etnisk udrensning af det kæmpende palæstinensiske folk.

I en af sine daglige krigstaler – denne gang til monopolorganisationen American Enterprise Institute – der blev transmitteret på nationalt amerikansk TV, sagde George W. Bush onsdag:
– Et befriet Irak kan vise frihedens magt til at omforme denne vitale region ved at bringe håb og fremgang for millioners liv.

Sirenesangen for krig, død og undertrykkelse – fra Det Hvide Hus og Tel Aviv.

Se også
USA – en fjende af det palæstinensiske folk
En ny imperialistisk tidsalder i Mellemøsten, takket være USA og UK af Sasha Lilley

Netavisen 27. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne