Kulden dræber flere hundrede i Europa

I de sidste par dage frøs yderligere tre mennesker ihjel i Moskva.

Siden oktober måned har kulden pga den udbredte fattigdom og hjemløshed i det kapitalistiske Rusland taget livet af 242 mennesker, oplyser de russiske myndigheder.

Den Nato- og EU-støttede kapitalistiske privatiseringspolitik i Polen har ført til en massearbejdsløshed på over tre millioner (ca.20% i officielle tal), og udbredt fattigdom og hjemløshed i arbejderklassen. 183 polakker har måttet lade livet i den hårde kulde denne vinter ifølge polske myndigheder.

Næsten alle ofrene er arbejds- og hjemløse arbejdere, som de “nye” EU-støttede herskere i Polen og Rusland har frataget retten til et arbejde og et hjem .

Men der er ingen finansielle problemer i Polen, for samtidig har det kommende EU-land Polen netop taget beslutning om at købe F-16-krigsfly til 25.000 millioner D.Kr. fra et amerikansk firma.

Også i Indien og Bangladesh indebærer kulden livsfare for de hjemløse. Natten til fredag var det kun fem graders varme i Bangladesh og 109 mennesker skal have frosset ihjel.
I Indien oplyses det at 300 mennesker frøs ihjel samme nat.
I de store slumområder omkring storbyerne forsøger folk at holde varmen ved at lave bål. Det resulterede i at godt 300 slumhytter brændte ned i New Delhi i løbet af fredagen.

OL
Netavisen 13. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne