Eksilirakiske krigspartier i Danmark

Pressemeddelelse
Komiteen Stop sanktioner/krig mod Irak

Den korrupte og amerikansk købte ‘opposition til Saddam’ arrangerer i Danmark og i andre steder i Europa ‘masse’demonstrationer (torsdag d. 24.okt.) til støtte for Bush’s ulovlige krig mod Irak, på selve FN-dagen. Disse demonstrationer går under paroler som “Ja til fjernelse af Saddam Hussein gennem militæranvendelse” eller “Den irakiske befolkning støtter præsident Bush”. I den anledning må den danske offentlighed og dele af venstrefløje herhjemme kende nogle af arrangørerne, idet nogle af dem virker opsigtsvækkende.

Først og fremmest vækker den mærkelige sammensætning af arrangørerne opsigt. Blandt dem er nogle ekstreme religiøse grupper, der støttet af præstestyret i Iran, men også den såkaldte Irakiske Menneskerettighedsforening og det Irakiske Kommunist Parti (herefter hhv. DIM og IKP).

Den danske offentlighed stiftede bekendtskab med DIM omkrig 1997 og i debatten om Saddams ‘agenter’ i Danmark.
I 1997 vedtog fhv. præsident Clinton Liberation Act. En lov der skulle befri Irak fra Saddams regime, samt træner og finansierer en lille og ukendt irakisk oppositionsgruppe ved navn Iraqi National Congress (INC). INC opfordrer og støtter økonomisk oprettelsen af utallige foreninger blandt eksil irakere, der beskæftiger sig med politiske, kulturelle og menneskerettigheds spørgsmål. Foreningernes opgave er forhindre de internationale protester imod krig ved at fortælle om Bagdad regimets grusomheder for derefter at forlange ‘saglig’ amerikanske hjælp for at vælte Saddam.

DIM i Danmark (hvis rigtige navn er Iraqi Human Rights Society) har et tveægget ansigt: en i dansk sammenhæng, hvor den snakker om menneskerettigheder, demokrati, imod USA’s Irak-krig og ‘demokratisk’ udveksling med herboende irakere. Overfor danske medier og myndigheder giver deres talsmænd udtryk for, at de er forfulgte og nødt til være anonyme. En bevidst manipulation for at få billig troværdighed og tilegne sig plads i det offentlige rum. Men også en manipulation, der har til formål at betvivle og miskreditere deres kritikere.

Det andet ansigt er helt anderledes, når det er i en irakisk sammenhæng. Her er DIM ikke længere anonyme og tøver ikke med at komme med trusler, anklager, og korporlige afstraffelse mod politiske anderledes tænkende irakere, især mod vores komitè. Vores medlemmer bliver tit anklaget for at være Saddam’s agenter blot fordi vi rejser til Irak og fortæller om de forbryderiske økonomiske sanktioner mod landet. Blandt de anklagede ‘agenter’ står navne som Fidel Castro, Daniel Ortega, Hans von Sponeck og andre tidl. FN-folk, der arbejdede i Irak.

Det besynderlige ved DIM og arrangørerne bag krigsdemonstration er, at man lader dem udtale sig så kategorisk på vegne af hele irakisk folk, samt at alle andre oppositionsgrupper er illegitime og repræsentere ikke irakisk folk.
DIM må tage en utvetydig afstandtagen til en krig mod Irak og ikke mindst til de eksilirakiske krigspartier før at de for alvor bør kunne indgå i en koalition af krigsmodstand i Danmark. Man kan ikke være krigsmodstander et sted og et andet sted appellere for krig!

Spørgsmålet er om USA’s krig mod Irak og de ‘morderiske’ økonomiske FN-sanktioner ikke er et klart brud på det irakiske folk’s menneskerettigheder, eller om det en ‘massiv’ humanitær indsats? Dette spørgsmål må arrangørerne bag krigsdemonstrationen besvare!

Sammi Jawad
talsmand for Komitè ‘Stop sanktioner/krig mod Irak’

Yderligere oplysninger tlf. 39 20 33 05
E mail sammidk@hotmail.com

Netavisen 23. oktober 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne