“Juridisk påskud for en koloni-krig:Den varslede USA-krig mod Irak”Elias Davidsson, Island

Debatmøde tirsdag den 15. oktober kl. 19.00
Studenterhus Odense
Munkemøllestræde 20

Er ulven blevet til et lam, når USA nu pludselig udviser en påfaldende ‘bekymring’ for det irakiske folk? spørger Elias Davidsson, islandsk Mellemøstekspert, specialist i spørgsmål om økonomiske sanktioner – og en kendt komponist.
Bush-administrationen er ved at skifte taktik for at sikre sig støtte i offentligheden for en ny krig mod Irak – væk fra fokus på masseødelæggelsesvåben, som er blevet grundigt tilbagevist – og til spørgsmålet om demokrati.

Det er muligt at møde Elias Davidsson til et offentligt debatmøde i Studenterhus Odense den 15. oktober – og få svar på en lang række spørgsmål om den planlagte amerikanske krig mod Irak og om virkningerne af de årelange sanktioner.

Elias Davidsson er født i Palæstina i 1941. Hans forældre var jødiske flygtninge fra Tyskland. Han voksede op i Palæstina (senere Israel), levede 10 år i Frankrig, Tyskland og USA og bosatte sig i 1962 i Island.
Selvom hans professionelle liv var delt mellem interesse for computere og musikundervisning og -komposition, har han været meget stærkt engageret i arbejde mod imperialisme og for fred og menneskerettigheder.

Han er medstifter af Islandsk-Palæstinensisk Forening og leder for en international fond, hvis formål er at fremme rettighederne for ofre for økonomiske sanktioner. Hans hovedinteresse har de seneste år været brugen af international lov som et redskab for global retfærdighed og fred. I denne sammenhæng har han både undervist og skrevet omfattende om retmæssige spørgsmål vedrørende Mellemøsten, inkl. spørgsmålet om Palæstina, menneskeretlige aspekter af økonomiske sanktioner og FN’s Sikkerhedsråds karakter og praksis.

Han er også koordinator for den islandske komité for at stoppe sanktionerne mod Irak og sammen med bl.a. Hans von Sponeck, Thomas Nagy og Jan Øberg medunderskriver af Opråbet til de nordiske regeringer om Fred og økonomisk udvikling i Irak.

Se nogle af hans artikler om international lov her

Se også artiklen ‘The new U.S. “concern” for the Iraqi people: Has the wolf become a lamb?
Center for Research on Globalisation 6. oktober 2002

Arr.:
Stop krigen Netværket i Odense, Initiativet “Ingen krig mod
Irak-Odense”, Stop sanktioner og krig mod Irak


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne