Asem4people

Asien og Europa mødes på Holmen i København 19-22 september for at give statslederne på ASEM 4 topmødet et folkeligt modspil

Pressemeddelelse Asem4people

Når 25 regeringschefer fra EU og Asien mødes til ASEM 4 topmødet i Bella Centeret 22-24 september er der brug for et folkeligt modspil. Det mener arrangørerne af asem4people – det NGO forum, der afholdes 19-22 september på Arkitektskolen på Holmen i København.

”Asem4people bliver en broget forsamling med mange synspunkter og stærke meninger: Om globaliseringens bagsider, behovet for at sikre basale menneskerettigheder og faren ved ensidigt at anvende militære midler for at skabe sikkerhed” Det udtaler Holger Hansen som til dagligt er koordinator for den danske EU-NGO platform. ”De sociale spørgsmål er centrale i både globaliseringen, menneskerettighederne og for sikkerheden. Og de får ikke tilstrækkelig prioritet på statsledernes dagsorden i ASEM. Her ligger hovedvægten på erhvervslivets interesser i større vækst og flere markeder.

Overskriften for Asem4people er et socialt fokus på globalisering og sikkerhed.Over 200 gæster fra Asien og Europa har allerede tilmeldt sig. En lang række danske organisationer har deltagere med i workshops og på seminarer, og arrangørerne forventer at tiltrække et nysgerrigt publikum, navnlig fra Københavnsområdet.

Blandt temaerne på programmet er bl.a. Globaliseringen og arbejdstagerrettigheder; Den sociale dimension i ASEM-samarbejdet; Dialog om selvbestemmelse i Tibet; Kvinders rettigheder i Kina og Europa; Fattigdom i Asien; Konsekvenserne af EU’s landbrugspolitik i Asien; WTO og EU’s handelspolitik og Asien; Kampen for demokrati i Burma, og meget, meget mere.

På hjemmesiden www.asem4people.dk findes det detaljerede program med over 30 workshops og paneldiskussioner. Arrangementet gennemføres med støtte fra bl.a. regeringens bevilling til NGO aktiviteter under det danske EU-formandskab.

Den danske værtskomité for asem4people tæller Arbejderbevægelsens Internationale Forum, ATTAC, Care Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og Kvindernes U-landsudvalg. Sekretariatet har til huse hos den danske EU-NGO Platform hos CARE Danmark. Den internationale forberedelseskomité rummer medlemmer fra Holland, England, Tyskland, Frankrig, Thailand, Filippinerne, Malaysia og Sydkorea

Yderligere oplysninger:
Holger Hansen, Koordinator i den Danske EU-NGO Platform tlf. 3536 8858 privat: 38791878
Peter With, Konsulent på asem4people, mobil 21784021, privat 45858620

Netavisen 19. sept. 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne