Millionærer på EU-støtte

Skibsreder Arnold Mærsk McKinney Møller eller Lego-bossen Kjeld Kirk Kristiansen forbindes normalt ikke med landbrug eller med EU’s støtteordninger. De hører alligevel til de glade modtagere af millioner fra EU’s landbrugsstøtteordninger til deres godser.

10 milliarder kroner modtog ‘landbruget’ sidste år i EU-støtte. De fleste af pengene gik til millionærer med godser. Prins Joachim modtog sidste år 211.145 euro til sit gods Schackenborg fra den gavmilde Union. Mærsk McKinney Møller – Danmarks rigeste mand – måtte nøjes med den beskedne sum af 34.179 euro til godset Bramsløkke, mens Kjeld Kirk Kristensen, Legos ejer, modtog 133.140 euro til Schelenborg Gods.

Det er Ekstrabladet, som har gravet tallene på milliontilskuddene til millionærerne frem fra EU’s papirer. Blandt de øvrige samfundsspidser på EU-støtten er folk som Christian greve Moltke, Michael greve Brockenhuus-Schack, baron Otto Reedtz-Thott, mangemillionæren Stig Husted-Andersen, skibsreder Per Henriksen og mange andre, som har snablerne nede i de skatteyderbetalte offentlige kasser.

EU’s landbrugsstøtteordning er endnu en opfindsom mekanisme for omfordeling fra de fattige til de rige.
Ifølge den franske landbrugsminister Jean Glavany udbetales 80 pct. af støttepengene til de 20 procent rigeste landmænd og godsejere i EU. Det skriver han i et brev til Le Monde.
Også fritidsgodsejerne får til champagnen.

Netavisen 6. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater