Politivold mod Stop Volden-piger

Pressemeddelse fra Rød Ungdom København
16.06.02

Om aftenen 15. juni cirka halv ti blev to medlemmer af Rød Ungdom København brutalt overfaldet og anholdt i Stengade, Nørrebro. Begge er repræsentanter for Rød Ungdom i Stop Volden-initiativet, der arbejder for at forhindre vold under det danske EU-formandskab. Den ene, Helene Caprani på 24, blev anholdt for at kalde en betjent ’fascist’, efter han havde skubbet hende brutalt ned ad fortovet, ind i et plankeværk og grebet hende om halsen. Den anden, Christina Søby på 21, blev brutalt skubbet omkuld og ind i politiets vogn. Deres eneste forbrydelse var at opholde sig i Stengade, da politiet kom forbi. De var hverken berusede eller opførte sig provokerende.

I vognen på vej til Station 3 blev Christina Søby tiltalt ’autonome møgluder’, og fik at vide at hun ikke ’skulle læne sine patter hen over’ den ene betjent. Begge piger bad om betjentenes navne og numre, men fik intet oplyst, udover at de skulle holde kæft. På Station 3 blev begge piger grebet hårdt i armen og hevet ind. Christina Søby blev kropsvisiteret i et kvarter, stående op ad en væg med spredte ben. Betjentene gjorde nar af, at hun kendte sine rettigheder og forlangte en kvindelig betjent, hvad begge fik. Først ved afhøringen tre timer senere fik Christina Søby at vide, at hun var anholdt. Herefter blev begge løsladt.

Pigerne, der begge har en ren straffeattest, er sigtet efter politivedtægten. De har anket sigtelsen og klaget over betjentene.

-Vi har indgivet en klage over politiets brutale fremfærd, brud på vores rettigheder, groft nedladende bemærkninger og at vi ikke kunne få betjentenes navne eller numre oplyst, udtaler Christina Søby, og tilføjer at fem vidner til hændelserne i Stengade vil stå frem.

-Jeg forstår ikke, hvorfor politiet fandt det nødvendigt at skubbe hårdt, klemme i halsen og vride armen om på to uskyldige piger på under 1,70 meter, siger Helene Caprani og fortsætter: -At gå i gaderne på Nørrebro lørdag aften er ikke en forbrydelse. Det er politiets brutale overfald derimod.

Mads Nissen fra Rød Ungdoms landsledelse tager skarpt afstand fra politiets fremfærd, men udtrykker samtidig at han ikke er overrasket: -Vi ser overgrebene som en del af politiets optrapning op til EU-formandsskabet, og som et udtryk for deres syn på alle Nørrebros beboere som kriminelle. Når to små kvinder kan blive brutalt overfaldet af politiet, blot fordi de går ned ad Stengade, kan ingen vide sig sikker.

Rød Ungdoms daglige ledelse kræver, at de skyldige betjente retsforfølges for behandlingen af de to medlemmer, og endvidere at politiets ledelse garanterer borgernes rettigheder, også når de er i politiets varetægt.

For flere oplysninger, kontakt:
Christina Søby, telefon 20 96 09 16
Helene Caprani, telefon 35 37 22 78

Netavisen 17. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater