Bush og Sharon er de største krigsforbrydere i vor tid!

Af Lise Møller, DKU Odense.
Tale ved Rød 1. maj i Munke Mose.

Lise Møller, DKU
Klik og forstør

Den 11. september fik vi igen og igen at vide, at det ville være en ny verden vi ville vågne op til næste dag. Og de mange der sagde det, tog ikke fejl!
Det var en ny verden. En verden, hvor alle de store imperialister, med USA og Bush i spidsen, havde fået frit slag til oprettelse af amerikanske militærbaser, udstationering af amerikanske tropper og frit slag til at starte nye krige overalt i verden, når blot de huskede at råbe “Terrorister” først. Og de benytter sig hæmningsløst af denne nye verden.

Men vi må ikke være blåøjede! Det, der driver USA og stormagterne, er jagt på markeder,olie og verdensherredømme.Det er ikke tilfældigt, at verdens brændpunkter, som Israel og Afghanistan, ligger på steder med nogen af verdens største oliereserver.
De krige der føres i øjeblikket føres ikke mod terrorister. De føres mod civile, fædre, mødre og børn. Almindelige mennesker, som dig og mig, det er dem disse krige rammer.

Igennem de sidste mange år har blokaden mod Irak kostet tusinder og atter tusinder af civile menneskeliv. Og hvis USA får lov at bestemme vil de ikke længere nøjes med blokade, de vil i direkte krig med det irakiske folk!

I Palæstina er USA på banen igen. I medierne løfter Bush pegefingeren overfor Sharon, men tag ikke fejl! Bush og Sharon er samarbejdspartnere. USA pumper penge og våben ind i Israel i en lind strøm. Bush og Sharon har samme mål, men de har også samme problem. Nemlig det, at de er ved at få vendt verdens befolkning imod sig. Vær sikker på, at enhver der vokser op i Palæstina eller Afghanistan i disse år, vil hade Israel og USA til deres dødsdag. Og det kan man ikke fortænke dem i!

Med vores nye regering forsvandt det sidste håb, omend nok så spinkelt, om at den danske regering ville fordømme Israel og de forbrydelser der foregår dernede i øjeblikket. Regeringen, med Anders Fogh Rasmussen i spidsen, udtrykker ligefrem forståelse overfor Sharons vedblivende udryddelse af det palæstinensiske folk. Endvidere har Anders Fogh for nylig været i USA og trykke hænder med Bush. Den danske regering er 100% loyal overfor USA og Israels voldelige fremfærd.

Vores forsvarsbudgetter svulmer, mens der bliver skåret kraftigt i penge til ulandshjælp og uddannelse. Den danske ungdom har i den seneste tid vist stigende interesse for at gå i aktion mod bl.a. disse nedskæringer på uddannelses området. “Nu er det nok”-kampagnen og de flotte demonstrationer omkring den fri ungdomsuddannelse har vist os at viljen er der. Når nedskæringerne bliver for store, når løgnene bliver for tykke, så reagerer vi. Det skal vi og det skal vi især i denne tid! Det er på tide, at den danske ungdom og arbejderklasse rejser sig og siger fra overfor det der foregår. Siger højt og klart, at vi ikke vil have forringet vores uddannelses-muligheder i den hellige terrorbekæmpelses navn!

Den danske ungdom vil ikke betale med liv og lemmer for USAs og EUs krige.
Danske soldater skal ikke kæmpe med i denne imperialistiske svinestreg.
Ikke en krone, ikke en mand!!

Det er også på tide, at nogen begynder at sige sandheden om hvad det egentlig er der sker.
Sandheden om hvem de virkelige forbrydere er.
Sandheden er at skal de virkelig ødelæggende kræfter udpeges er der kun to at pege på, nemlig Bush og Sharon. Bush og Sharon er de største krigsforbrydere i vor tid!

Men som sagt har ungdommen ikke forholdt sig tavs, trods krige og nedskæringer. Vi har været med i store demonstrationer mod EU i bl.a. Gøteborg og Barcelona. Vær sikker på, at vi er der igen, når Danmark til efteråret overtager formandskabet for EU.

I krigens skygge har fredsbevægelsen vokset sig stor og stærk. Flere end 100000 mennesker har i byer som London, Rom og Berlin vist deres solidaritet med det palæstinensiske folk. Ungdommen har vist, og vil blive ved med at vise, at ungdommen ønsker fred fremfor krig, uddannelse fremfor oprustning.

Ungdommen ønsker et socialistisk samfund, hvor mennesket og sammenholdet er i centrum, fremfor et kapitalistisk samfund, der sætter profit og egoisme i centrum.

Netavisen 5. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne