Kolerakrigen – den uafsluttede krig

Fra FredsVagtens basetelt i Fælledparken
Klik og forstør

FredsVagten ved Christiansborg var 1. maj rykket til Fælledparken. Den havde talere ved 6 forskellige arrangementer, spredte løbesedler i tusindvis og gjorde sig fantasifuldt synlig. Om aftenen afholdt Fredsvagten og FredsVagtens Venner en stopfyldt støttefest på Operaen, Christiania.
Det følgende er den tale, en af fredsvagterne holdt ved APKs 1. maj-manifestation på fælleden.

Det er spændende tider, vi lever i. For vi kæmper en kamp, vi kan vinde: kampen mod krig.

Forbindelsen mellem kapitalismen, racismen og krig har aldrig været mere tydelig. For det er altså dybt racistisk at mene, at det er det var en frygtelig terrorhandling, der dræbte 3.000 amerikanske civile i World Trade Centret, mens man samtidigt mener, at det er helt acceptabelt, at mindst 3.500 afghanske civile er døde i bombningen og invasionen af Afghanistan.

Og det bliver hele tiden mere åbenbart, at den amerikanske økonomi er ved at svigte. Den humper fra krise til krise, og korruptionen i systemet er blevet meget tydelig.

Der er nogle, der påstår, at kapitalismen er det eneste system, der virker, men hvad virker den til, og hvordan virker den overhovedet? Hvis USA er den model, vi skal bruge, så kan vi sige at kapitalismen virker ved at føre krig for at berøve andre lande af deres ressourcer.

Der bliver spurgt, om USA og Storbritannien er ved at starte en ny krig i Irak, men jeg vil hellere spørge, om de nogensinde afslutter krigen i Irak?
Man erklærede Golfkrigen for slut, men man gik derefter umiddelbart i gang med en ny krig, som jeg vil kalde for Kolerakrigen. USA og Storbritannien har nemlig fortolket og håndhævet sanktionerne mod Irak til at forbyde import af vandrensningsudstyr. Dette har man gjort i fuld bevidsthed om, at det ville føre til epidemier af kolera og dysenteri. Der er tale om en form for biologisk krigsførelse, som er i strid med alle mulige konventioner, herunder Genevekonventionen.

Under demonstrationen på Rådhuspladsen d. 20. april faldt jeg i diskussion – og det var en meget venlig diskussion – med en gruppe amerikanske soldater, som stod bag scenen. Vi snakkede om alt muligt, fra Israel-Palæstina til Irak til Afghanistan, til den amerikanske pressefrihed.

Og det er åbenbart, at den amerikanske presse er fri. Jo, den er fri. Den er fri til at ignorere Kolerakrigen, den er fri til at ignorere de 75.000 demonstranter, der protesterede i Washington forrige lørdag, og den er fri til at ignorere de 30.000, der protesterede i San Francisco samme dag.

Ligeledes er den danske presse fri. Den er fri til at ignorere FredsVagten, den er fri til at ignorere de 5-6.000 demonstranter, der marcherede i solidaritet med de amerikanske demonstranter d. 20. april, og den er fri til at ignorere den kendsgerning, at vores støtte til Terrorkrigen gavner os ikke i længden.

Den er fri til at ignorere den store fredsbevægelse, der er opstået over hele USA og hele Europa …

Skal vi så måske vågne op en dag, når det hele er pludselig overstået på mystisk vis, uden at pressen overhovedet har lagt mærke til de overvældende kræfter, der er i gang med at vælte det gamle regime? For sådan ser det
ud!

I mellemtiden kæmper vi videre.

Tak for jeres støtte til FredsVagten. Og tak til APK.

Netavisen 3. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne