Deltidslov forsinkes

Regeringens målsætning om fremsættelse af lovforslaget om deltidsbestemmelserne i overenskomsterne ser ud til at være skudt i sænk. Det var meningen, at det skulle fremsættes den 8.maj; men de mange deputationer, der vil protestere over angrebene, vil sandsynligvis udskyde behandlingen.
Foreløbig har 57 deputationer henvendt sig; men flere er i vente. Mellem 20 og 40 er på vej med anmodning om at få lov til at udtrykke deres vrede mod forslaget.

Bjarne Laustsen, arbejdsmarkedspolitisk ordfører for Socialdemokratiet, tror, at der eksisterer en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, der går ud på, at forslaget skal være vedtaget inden sommerferien. Han vil ikke begræde, hvis forslaget udskydes:
– Der resterer mange uafklarede spørgsmål, for eksempel udsigten til, at lønmodtagere får karantæne, hvis de frivilligt indgår aftale om deltid – for slet ikke at tale om uvisheden om, hvilke overenskomster, der vil være i strid med loven.

Regeringen skal ikke forvente, at stormen med deputationernes protestbølge har lagt sig, når de arbejdsmarkedspolitiske ordførere har lagt øre til alle. Mange af de lokale tillidsmandsnetværk, som blev stiftet i forbindelse med det landsdækkende tillidsmandsmøde i Silkeborg den 1.marts, har nemlig bebudet demonstrationer og aktioner ved førstebehandlingen af lovforslaget

Netavisen 25. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater