Hvorfor de palæstinensiske og arabiske unge bliver lagt for had

Tale til de unge palæstinensere i Gjellerup ved demonstrationen 17. april 2002

Af Kaj Rudi, Arbejderpartiet Kommunisterne, Århus

Det er godt at se så mange unge samlet her i dag.
I unge palæstinensiske indvandrere, der er børn af flygtninge og indvandrere fra Palæstina, Libanon og det øvrige mellemøsten, I bliver fremstillet som en flok ballademagere, som nogen der ikke vil indordne sig, som utilpassede, ja endda som kriminelle.

De danske medier elsker jer, de danske politikere elsker jer. De elsker nemlig at lægge jer for had. De elsker nemlig at tillægge jer en masse dårlige egenskaber og værdier. Måske er nogen af jer endda selv begyndt at tro på det. Man har formået at udråbe jer til dårlige unge. Udisciplinerede uduelige unge i Danmark.

Men den rolle skal I ikke acceptere. De unge palæstinensere overalt, hvor de end bor, har en særlig rolle. Nemlig at fortsætte kampen mod Israels besættelse og undertrykkelse af jeres hjemland. Ved demonstrationerne som I har været med til, er der et flertal af unge, ikke kun jer fra Palæstina, men unge fra hele verden, som har forladt deres land. På demonstrationerne i Danmark og overalt i verden står således alverdens unge sammen i kampen mod Israel, i kampen mod USA. Jeres særlige rolle er at fortsætte denne kamp, men I skal også give mod til de ældre, så de får overskud til at fortsætte solidaritetsarbejdet mod Israel og andre undertrykkere.
Desuden er det jeres opgave at samarbejde med alle andre unge i landet, og sammen med dem kæmpe mod jeres fælles undertrykkere, kapitalisterne og deres regering i Danmark, mod USA og Israel.

Når de lægger jer for had, så har de en plan med det. Netop at undertrykke jeres modstand mod dem. De ønsker at I bliver totalt forvirrede, at I laver vilde aktioner uden egentligt mål. De elsker at hænge jer ud i medierne. Hvis nogen unge kommer i klammeri med politiet et sted i byen står der næste dag i avisen. “Palæstinensiske unge angriber politiet med sten og flasker.”

Men stol ikke på dem. Stol på jeres egne kræfter. Organiser jer for at tage kampen op mod Israel, organiser jer for at tage kampen op mod USA’s terrorkrig. Den kommer til at ramme os alle. Den har allerede ramt os alle.
Organiser jer og optræd disciplineret, med værdighed og styrke. Det vil ryste jeres fjender overalt, det vil ryste zionisterne.

Medierne elsker jer når I giver anledning til politiets indgriben, når der bliver ballade. Så hvis der er en håndfuld blandt jer der kun ønsker at lave rav i gaden og som ter sig på en sådan måde, så det ikke tjener palæstinensernes sag, så tag fat i dem og fortæl dem på en venlig måde, at det er kampen for Palæstina det gælder, det er kampen for at befri de besatte områder det gælder. Det er kampen for at palæstinenserne får deres egen stat baseret på 67 grænserne.

Vi der kæmper for Palæstinas sag bliver ofte kaldt antisemitter af zionisterne. Men for os drejer det sig ikke om en religionskrig. Vi er ikke mod jøder og vi er ikke mod kristne, og vi er ikke mod muslimer. Alle har lov til at udøve deres religion, når den ikke skader andre. Selv tror jeg ikke på nogen gud, jeg er kommunist. Men vi står alle her sammen mod Israel, vi står alle sammen mod zionismen.

Jøderne blev førhen lagt for had, men i de sidste 20 år er det araberne der er lagt for had. Der er skabt en mediekampagne, en politikerkampagne mod alle arabere, mod den muslimske fare. Så jeg spørger mig selv. Hvorfor denne kampagne? Og hvorfor bliver især I unge lagt for had?

Jeg tror at det er fordi I erfarer noget om samfundet, om det danske kapitalistiske samfund, som ikke mange ved. I ved at tilværelsen ikke kun er en dans på roser. I har svært ved at få arbejde. I bliver set ned på, hånet.
I ved noget om hvordan verden hænger sammen. I har lært det på jeres krop, ligesom jeres forældre og jeres forældres forældre lærte det på deres krop.
Det har de mærket gennem forsøget på at undertrykke dem, ved at de imperialistiske magter har forsøgt at underkue hele den mellemøstlige befolkning.
Og når I lærer så meget om samfundet som ung, så vil I udgøre en stor gruppe der altid vil se meget kritisk på hvordan vores samfundet er skruet sammen og med denne indsigt kan I blive til fare for den bestående orden. Derfor skal I jages, splittes og lære at I ikke skal stikke hovedet for langt frem.

Efter 2. verdenskrig har USA forsøgt at dominere verden, og nu har Bush endda sat kursen mod det totale verdensherredømme. De amerikanske imperialister med Bush-administrationen i spidsen, med de amerikanske monopoler i spidsen, har sat kursen mod en ny verdensorden. En nyordning, hvor hele verden er de amerikanske monopolernes og militærs legeplads.

USA’s lakajer i Israel, den zionistiske regering, der består af zionistiske officerer, der har udøvet terror i Palæstina og er ansvarlige for massevis af drab på palæstinensere, disse USA´s lakajer har den rolle i terrorkrigen, at udføre en endelig løsning i Palæstina. Mange i Israels regering indrømmer, at deres mål netop er en endelige løsning som Hitlers “endlösung” på det jødiske problem.
For Israel drejer det sig om at få mere land, “lebensraum”, at kunne dominere mellemøsten, at få nye markeder i mellemøsten.

Men det er i første række USA-imperialismen der trækker i trådene. Som USA’s vagthund Israel handler i mellemøsten, sådan handler USA selv på verdensplan. Og USA fortsætter terrorkrigen overalt på kloden. Nu har USA baser i mange tidligere sovjetrepublikker, på Filippinerne, i Sydamerika, ja snart sagt overalt på kloden. Og hvornår har man hørt om at USA frivilligt trækker sig tilbage, når først de har fået fodfæste et sted? Aldrig!

Imperialisterne med USA i spidsen har sønderbombet Afghanistan. De har sønderbombet Irak. De har sønderbombet Jugoslavien og Kotsova. Og de er nu i gang med at sønderbombe resterne af Palæstina. Og de truer nu igen med en omfattende krig mod Irak.
Bush og krigsherrerne i USA har nu vedtaget at stjernekrigsprojektet nu også skal have atommissiler, så USA kan skyde med atomraketter fra rummet mod banditstater og terrororganisationers tilholdssteder overalt i verden. USA og deres vasal Israel har truet med at indsætte taktiske atombomber, hvis de med deres enorme bevæbning ikke kan klare sig mod strejkende arbejdere og stenkastende unge og børn.

Vi kræver at den danske regering dropper al handel med Israel, boykotter al økonomisk, kulturel og diplomatisk samarbejde med Israel. Regeringen må tage skridt til at stoppe dansk våbenproduktion som bruges i den Israelske krigsmaskine, derfor må det forhindres at Terma fortsat kan eksportere dele til F-16 fly. Vi ønsker ikke flere sportsfolk i Danmark. Vi kræver at den dybt højreorienterede Danske regering bryder totalt med Israel nu, på det kulturelle, økonomiske og militære område. Vi kræver at den Europæiske Union holder op med kun at snakke og iværksætter en total isolation at Israel.

Vi kræver israelerne ud af de besatte områder øjeblikkeligt
Vi kræver en palæstinensisk stat baseret på 67 grænserne nu.

LEVE ER FRIT PALÆSTINA

LEVE LEVE PALÆSTINA

NED MED SHARON

NED MED BUSH

DOWN – DOWN ISRAEL

DOWN – DOWN USA

Netavisen 18. april 2002

l


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne