Demonstration, strejke, sultestrejke: Boykot Israel!

Protesterne mod Israels barbariske overgreb mod palæstinenserne fortsætter landet over – og verden rundt.
Appeller, udstillinger, demonstration, optog – mange midler er taget i brug for at fortælle historien om Israels forbrydelser og kræve øjeblikkelig tilbagetrækning af den israelske hær, om boykot af Israel – og med kravet om skabelsen af en fri og uafhængig palæstinensisk stat.

I Odense har der været strejker – indbefattet skolestrejke. Og nu er en sultestrejke i gang.

Demonstration Odense:
Boykot Israel.

Klik for at forstørre

Der var ca. 1000 mennesker til Boykot Israel demonstrationen i Odense lørdag den 13. april – hvor den landsdækkende Boykotkampagne markerede sig landet over.
Den eksemplarisk fredelige demonstration belv afholdt i en situation hvor der var en særlig opmærksomhed i den lokale presse omkring palæstinensernes situation.

Demonstration i Odense:
Gennem Vindegade

Palæstinenserne i bydelen Vollsmose havde i begyndelsen af ugen afholdt en tre-dages strejke med afholdelse af forskellige arrangementer.
Ved strejkens slutning, onsdag aften, indledte en halv snes palæstinensere, unge og gamle, en sultestrejke i protest mod massakrerne i Jenin hvor Israel netop havde nægtet at godtage en gruppe palæstinenseres overgivelse.

Sultestrejken fortsætter nu på femte døgn for kravene om stop for israelernes massakrer og i protest i mod danske myndigheders manglende vilje til at boykotte Israel.

Til demonstrationen vakte især to unge palæstinensiske talere jubel: Samer, een af de sultestrejkende, berettede om det dramatiske initiativ.

Den unge pige Hanane fortalte om baggrunden for den 2. intifada på Oslo-aftalens ruiner.
Se Vi kan ikke sidde passivt og se på
Israel betragter hele den unge generation af palæstinensere som terrorister – og dræber tilmed børn, kvinder og gamle i stort tal.
Men den palæstinensiske ungdom vil ikke lade sig kue – men føre intifadaen til sejr.


Hanane Gheith:
Baggrunden for intifadaen

Det blev en forrygende start på den organiserede Boykot Israel-kampagne i Odense. Demonstrationen var arrangeret af Palæstina Initiativet – og bliver ikke den sidste aktion på gaderne i Odense: Der vil blive aktioneret så længe besættelsen varer ved.
Og sultestrejken fortsætter …

Netavisen 14. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater