Sygeplejerskerne: Stem nej til mæglingsforslaget

Med et rungende flertal har de delegerede på Dansk Sygeplejeråds ekstraordinære kongres opfordret medlemmerne til at stemme nej til OK-forliget for de kommunalt og amtsligt ansatte. Begrundelsen: Forliget er simpelthen for ringe og betyder en udbygning af det forhadte nye lønsystem, Ny Løn.

Holdningen blandt de delegerede på den ekstraordinære kongres i Dansk Sygeplejeråd var ikke til at tage fejl af. Med et overvældende flertal, 116 stemmer for og 41 mod, anbefalede sygeplejerskernes forbund at stemme nej til det mæglingsforslag/overenskomstforlig, der er indgået for de amtsligt og kommunalt ansatte.

Sygeplejerskerne peger først og fremmest på to grunde, der hver for sig burde være tilstrækkelige til at stemme OK-forliget ned. For det første så er de tilbudte lønstigninger i løbet af den treårsperiode, som den nye overenskomst skal gælde, alt for ringe. De foreslåede beskedne generelle lønstigninger på 5,5 pct. garanterer på ingen måde mod, at de offentligt ansattes realløn undergraves som følge af inflationen.

Oveni kommer forslaget om at udbygge det ny, splittende lønsystem, Ny Løn, som sygeplejerskerne er kraftige modstandere af. I OK-udtalelsen fra Dansk Sygeplejeråd udtrykker man manglende tillid til de lokale arbejdsgiveres forhandlingsvilje omkring Ny Løn, hvorfor den yderligere udbygning af Ny Løn ikke kan accepteres.

Endelig er man stærkt skeptiske overfor den nye arbejdstidsaftale, der er indeholdt i OK-forliget og åbner op for yderligere fleksibel arbejdstid. Sygeplejerskerne frygter, at et ja til OK-forliget ved den kommende urafstemning blandt de kommunalt og amtsligt ansatte, vil få alvorlige konsekvenser for arbejdsmiljøet.
Summa summarum: Mæglingsforslaget er så ringe, at det bør stemmes ned, lyder den klare melding fra Dansk Sygeplejeråd.

Netavisen 7. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater