Vejen banes for indførelse af ny/øget brugerbetaling

Indførelsen af nye former for brugerbetaling eller stigende brugerbetaling på de områder, hvor der i forvejen er brugerbetaling, er ifølge Fogh og Co. ikke et brud på skattestoppet. Flåningen af den jævne befolkning vil – skattestop eller ej – få op til flere takker mere . . .

Højreregeringens ellers så stærkt opreklamerede “skattestop” er et fata morgana. Der vil på ingen måde blive tale om, at den jævne befolkning slipper billigere i skat. Tværtimod. Skatteskruen vil få yderligere et par omgange via en udvidelse af brugerbetalingen. Regeringen er i fuld gang med at opstille betingelserne for, hvornår der kan indføres nye former for brugerbetaling eller hvornår de gældende takster kan skrues i vejret.

Ifølge forlydender skal ny eller øget brugerbetaling som hovedregel være betinget af, at brugerne er sikret et såkaldt frit valg på det område, hvor brugerbetaling indføres, og de stigende indtægter skal bruges til at sænke skatter og afgifter. Den ny brugerbetaling må ikke bruges til at sikre flere penge i statskassen, bedyrer regeringen.

I Kommunernes Landsforening er man tilfreds med regeringens planer. Man har længe presset på for øget brugerbetaling. Et ønske, som nu er mere end stærkt på vej til at blive indfriet. Det bliver regeringens økonomiudvalg, der kommer til at træffe de endelige afgørelser omkring indførsel af nye former for brugerbetaling – i forbindelse med indgåelsen af de årlige håndfæstninger mellem staten (regeringen), amterne og kommunerne.

Hvorom alting er: brugerbetaling for offentlige ydelser vil fremover sprede sig som pest til stadig nye områder og vil uden tvivl vende den tunge ende nedad. Det er den almindelige befolkning og ikke mindst de økonomisk dårligst stillede, der vil blive ramt hårdest.

Netavisen 5. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater