Sharons anklager til Danmark

Den belgiske advokat Luc Walleyn anklager Israels premierminister Ariel Sharon for krigsforbrydelser. Og han gør det ikke ud i den blå luft: Walleyn er advokat for en række palæstinensere, der på mirakuløs vis overlevede Israels massakre mod flygtningelejrene Sabra og Chatila i september 1982. Sharon var israelsk forsvarsminister på dét tidspunkt.

Nu kommer Luc Walleyn til Danmark. Tirsdag den 16. april deltager han i et offentligt møde kl. 19.30 i Medborgerhuset, Nørre Alle 7, Nørrebro. Der bliver lejlighed til at høre om retssagen – og om de krigsforbrydelser i går og i dag, han vil komme til at stå til regnskab for.

Massakrerne i Sabra og Chatila kostede mellem 800 og 2000 mennesker livet. Efterfølgende måtte den israelske Kahane-kommission drage den konklusion, at Sharon havde “et personligt ansvar for massakrene”. Ariel Sharon blev derefter tvunget til at gå af som forsvarsminister.
Men i dag er han Israels mest indflydelsesrige politiker.

Sharon står i øjeblikket overfor en anklage for krigsforbrydelser i Belgien, som har en lovgivning der gør det muligt at retsforfølge personer for forbrydelser begået i andre lande. Det er palæstinensiske overlevende fra massakrene i Sabra og Chatila, der står bag anklagen. Og netop Luc Walleyn er deres advokat.

Hjemmesiden www.indictsharon.net følger op på retssagen.

Luc Walleyn er inviteret til Danmark af Palæstina Initiativet i København. Det indgår i en Palæstina-uge, der blandt andet omfatter:

Lørdag den 13. april kl. 12:
Lancering af Boykot Israel-kampagne foran fødevarekæder landet over.

Tirsdag den 16. april kl. 11:
Den belgiske advokat Luc Walleyn besøger København – pressemøde.

Onsdag den 17. april kl. 17:
Demonstration fra Axeltorv for Boykot Israel.

Fredag den 19. april kl. 18.00:

Solidaritetsfest med palæstinenserne, Medborgerhuset, Nørre Alle 7, Nørrebro.

Bag aktiviteterne står henholdsvis Palæstina Initiativet og den landsdækkende Boykot Israel-kampagne.

Netavisen 6. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne