Demonstranter kriminaliseres

Globale Rødder er en nystiftet organisation som blandt andet har til hensigt at skabe aktiviteter i forbindelse med EU-topmødet til december. Globale Rødder følger en ikke-voldelig civilulydigheds strategi, og ønsker at samle folk fra hele Europa, til aktiv modstand mod den kapitalistiske globalisering.

Nu tager ‘Globale Rødder’ til genmæle mod den forhåndskriminalisering af demonstranter, som Politeits Efterretningstjeneste og store dele af pressen lægger op til. På et pressemøde mandag den 11.marts kom PET med en række grove, udokumenterede beskyldninger imod demonstranter.
(Se PETs topmødeforberedelser)

– Vi ser det som udokumenterede påstande der har til hensigt at kriminalisere og mistænkeliggøre mennesker der bruger deres demokratiske ret til at demonstrere. Vi ser det som et forsøg på at påvirke det politiske klima, for at fremme Politiets råderum i forbindelse med EU-topmødet. Beskyldningen om at demonstranter skulle gøre brug at teaterblod er forrykt! Der findes et utal af eksempler på voldsom politivold i både Genoa og Göteborg, men ikke eet eksempel på “teaterblod”, siger Thomas Bugge fra Globale Rødder.

Det er netop kommet frem, at det svenske politi under ECOFIN-mødet i Malmø bevidst ønskede at splitte og skræmme demonstranterne vha. politivold. Det har en svensk betjent forklaret, og i det lys giver udtalelser om “teaterblod” bange anelser.

Kampen mod demokratiske, fredelige demonstranter er blevet voldsomt optrappet. Adskillige nyhedsbureauer er fornyeligt blevet ransaget i Genoa, i forrige måned oplevede små 1000 demonstranter fra kirkelige-, miljø- og venstreorienterede organisationer at blive præventivt anholdt i forbindelse med NATO’s sikkerhedsmøde i München. Se www.statewatch.org.

– Når man ser politiets udtalelser i et europæisk perspektiv, tegner der sig et billede af afskaffelse af den demokratiske ret til protester og demonstrationer, og det er det som er det virkeligt skræmmende, slutter Thomas Bugge.

Netavisen 14. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater