Deltidslov: Ruin for familier

– Det økonomiske grundlag for den enkelte familie bliver undermineret, hvis deltidsloven bliver vedtaget, og de ansatte kan blive tvunget på deltid uden mulighed for supplerende understøttelse, udtaler tillidsrepræsentant Ole Eriksen fra Caravel ved Viborg.

Ole Eriksen er en blandt syv tillidsfolk fra Caravel, der satte sig i stolene overfor Folketingets arbejdsmarkedsudvalg for at protestere mod regeringens deltidslov, der griber ind i overenskomsternes bestemmelser om begrænsning af arbejdsgivernes ret til at tvinge lønmodtagere på deltid.

Arbejdsmarkedsudvalget bliver i disse dage overrendt af deputationer fra arbejdspladser, som ikke er til falds for regeringens påstand om, at loven er indrettet til at imødekomme nogle lønmodtageres ønske om deltid. Loven er nemlig indrettet sådan, at det er op til arbejdsgiveren at bestemme, hvorvidt deltid skal indføres og i givet fald, hvem der skal rammes af det.

Da 750 tillidsrepræsentanter mødtes i Silkeborg i starten af marts gav man her hinanden håndslag på en række forskellige beslutninger, hvoraf én af dem var at sende deputationer til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg for at protestere mod deltidslovens gennemførelse.

Ole Eriksen frygter, at deltidsloven bliver en økonomisk katastrofe for de mange familier, der er afhængige af den løn, en 37 timers arbejdsuge giver. Det skyldes, at arbejdsgiverne i fremtiden får lov til at bestemme arbejdstiden alene.

Se også
Deltidslov og aftalesystem
Af Finn Sørensen

Netavisen 14. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater