Enhedslisten støtter fortsat dansk krigsdeltagelse

Enhedslisten støtter trods tre danske soldaters død fortsat den danske krigsdeltagelse på USA’s side i Afghanistan. Samtlige partier i folketinget fastholder beslutningen om udstationeringen af danske mineryddere.

Tre danske soldaters tragiske død som krigsofre i den amerikanske såkaldte krig mod terror har som ventet ikke rokket ved den danske regeringens og det danske Folketings opbakning bag USA’s krig i Afghanistan. Danmark vil som loyal amerikansk skødehund fortsætte den aktive støtte til og direkte militære involvering i den amerikanske terrorkrig.

Samtlige partier i Folketinget, inklusive Enhedslisten, fastholder beslutningen om, at danske soldater, herunder danske mineryddere, skal deltage i krigen på USA’s side. Dræbte eller ej. Enhedslisten har dermed på linie med de øvrige partier i Folketinget blod på sine fingre. Er medskyldige i mordet på indtil videre tre unge danskere, som er sendt i krig for den amerikanske imperialismes interesser og kamp for globalt herredømme, som Netavisen/Kommunistisk Politik har fastslået.

Der var ikke tale om nogen ulykke som sådan – men om en krigsomkostning, som alene skyldes den danske følgagtighed over for USA. De ansvarlige for mordene er regeringen, dens støttepartier samt oppositionen i Folketinget. Uanset om Enhedslisten forsøger at dække sig ind under fortsat støtte til såkaldt fredsbevarende opgaver.

Ifølge Keld Albrechtsen bør vi ikke holde op med at sende soldater ud, ‘når det er nødvendigt’, og når Danmark har et ‘medansvar for at forebygge krig’. At de danske mineryddere muligvis – på linie med mineryddere fra andre lande – varetager deciderede militære minerydningsopgaver og dermed aktivt er med til at understøtte de amerikanske krigshandlinger i Afghanistan, og ikke blot udfører rent civile operationer til gavn for befolkningen, kommer Keld Albrechtsen slet ikke ind på. Hvor det fredelige i den danske deltagelse i og støtte til den amerikanske “terrorkrig” i det hele taget ligger, er et åbent spørgsmål.

Ifølge den danske krigs(forsvars)minister Svend Aage Jensby så er de danske dødsfald beklagelige, men….. Der er tale om “en ulykkelig pris, som de tre danske soldater og deres pårørende har måttet betale. Det ændrer ikke på, at vort engagement og tilstedeværelse dernede er tvingende nødvendig. Vore soldater gør det fantastisk godt…”.

Netavisen 8. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater