Underskrifter mod Ny Løn

Det næste møde i overenskomstforhandlingerne mellem de kommunalt ansatte og kommunerne falder den 11.januar. Parterne møder frem med det dilemma, at de netop har modtaget 2.000 underskrifter fra tillidsrepræsentanter, som protesterer mod Ny Løn-systemet.

Poul Winckler, formand for lønmodtagernes forhandlingsfællesskab, KTO, forsøger at omgå modstanden ved at erklære, at Ny Løn ikke har levet op til forventningerne i systemets 3-årige eksistens; men han vil ikke kræve, at systemet bliver fjernet, men blot nedtonet:
– De kommunale arbejdsgivere har fremsat krav om at hovedparten af den samlede økonomiske ramme i forhandlingsresultatet skal anvendes til lokale forhandlinger – altså ude på de respektive arbejdspladser. Vores krav er, at de skal anvendes til generelle lønstigninger, udtaler Poul Winckler ifølge HK´s hjemmeside.

De 640.000 offentligt ansatte, som Poul Winckler forhandler på vegne af, er ikke i tvivl. De vakler ikke:
– Der er ikke brug for et lønsystem, der splitter os, og spiller os ud mod hinanden. Vi kræver det almindeligt kendte anciennitetssystem tilbage, er holdningen stadig hos langt det største flertal.

Ny Løn opererer med, at lønnen skal være afhængig af funktioner, kvalifikationer og resultater, hvilket har givet systemet navnet: Fedterøvstillæg.
Mens ledere og fedterøve kan få del i kagen, vil alle øvrige kun modtage en lang næse.
Det må vise sig ved forhandlingsmødet den 11.januar, hvorvidt denne nød kan knækkes. Det lykkedes i hvert fald ikke parterne som forventet ved det første møde den 18.december at fordele puljemidler til de enkelte organisationer.

Netavisen 8. januar 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater