Svensk EU-modstander udvist fra 14 lande

Konsekvenserne af Schengen-aftalen kan blive dramatiske, ikke mindst når det lægges sammen med EU’s ny fælles ‘antiterrorlove’. Disse sigter – når al fernis om ‘terrorbekæmpelse’ skrabes fra på at knægte den politiske protest, der viser sig på gaderne og bekæmpe de folkelige bevægelser – som anti-EU-bevægelsen og antiglobaliseringsbevægelsen – og militante arbejdskampe.

Hvor langt ude det allerede er, fremgår af følgende:
Svenskeren Per Johansson blev tre dage før topmødet i Laeken arresteret af belgisk politi for at have hjulpet nogle venner med at opsætte en anti-EU-plakat på et uautoriseret sted: nemlig en politistation. Plakaten var en annonce for et møde.

Men konsekvenserne er vidtrækkende: Per Johansson blev udvist i Belgien, der betragter uautoriseret plakatopsætning som en alvorlig lovovertrædelse – og han kan dermed ikke længere rejse i de 14 europæiske lande, der er deltagere i Schengen: Foruden Belgien EU-landene Tyskland, Østrig, Spanien, Frankrig, Grækenland, Italien, Luxembourg, Holland, Portugal, Finland samt Danmark. Desuden kan han ikke rejse i de to Schengenlande, der ikke er medlemmer af EU: Norge og Island.

Hans rejseforbud har ikke nogen afslutningsdato – er altså i princippet tidsubegrænset.

Netavisaen 19. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater