SF bliver unionstilhængerparti

Socialistisk Folkeparti vil repræsentere EU-modstanderne i det nye forfatningskonvent med den ene af de to pladser, Danmark har – og som statsminister Fogh Rasmussen har været så venlig at overdrage til et af folketingets EU-kritiske partier.
Samtidig har partiformand Holger K. Nielsen meddelt, at SF aldeles ikke er et Nej-parti, men et parti, som er for Den europæiske Union og det meste af dens væsen.
Deri har han opbakning fra hovedparten af partiets 40 mand store hovedbestyrelse.

– Befolkningen har en opfattelse af, at vi er et modstanderparti. Det vil være klogt, hvis man på næste landsmøde laver en kort politisk erklæring om, at vi er et entydigt tilhængerparti, siger den tidligere SFU-formand Pia Olsen.
Hvordan befolkningen så har fået denne fejlagtige holdning, er et helt andet spørgsmål. Det kunne unægtelig være nyttigt med en præcisering af partiets politik i en erklæring. F.eks. noget i retning af ‘SF støtter monopolernes EU og det udvikling til en føderation og imperialistisk supermagt – på et socialt og moralsk forsvarligt grundlag’.

Et andet unionstilhængerparti – Dansk Folkeparti – som også har scoret store stemmegevinster på at lade som om, det var et modstanderparti, kræver nu pladsen i forfatningskonventet for sig selv. Også tilhængerpartiet Kristeligt Folkeparti er bragt i forslag.

Netavisen 19. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater