Stop Israels krig mod palæstinenserne

Udtalelse fra Palæstinainitiativet i Odense
6. december 2001

Israel ud af de besatte områder – For en selvstændig palæstinensisk stat

Sharon-regeringen lever med sine målrettede likvideringer og terror mod den palæstinensiske befolkning op til sin fortid. Med en leder, der er den ansvarlige krigsforbryder for massakrerne på palæstinenserne i Shabra og Shatila-flygtningelejrene.
Der har været en klar linie fra hans magtdemonstration (som udløste den seneste opstand), da han under kæmpemæssig militæreskorte besteg Tempelbjerget i det besatte Østjerusalem og frem til i dag: Forsøget på at knuse ethvert håb om en selvstændig palæstinensisk stat.

Det er en fuldstændig trampen på FN´s resolutioner om palæstinensernes rettigheder.
Resolutioner som påbyder Israel at trække sig ud og anerkender palæstinensernes ret til en levedygtig palæstinensisk stat.

34 års kolonialistisk besættelse af Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem har i dag ført frem til en desperat og ydmygende situation for det palæstinensiske folk
Allerede mens der blev talt om fred under den tidligere regering, udbyggedes de kolonialistiske bosættelser som aldrig før, infrastruktur blev smadret, huse konfiskeret.
Det er hele denne situation, opstanden retter sig imod. Palæstinenserne vil ikke leve som undermennesker i små israelsk kontrollerede reservater, bantustans som i Sydafrika – de har ret til deres egen stat.

USA har sagt god for Israels terroristiske fremfærd i et forsøg på at vende op og ned på spørgsmålet om skurk og offer og skjule kerneproblemstillingen, at der er tale om besættelse af et folk.
En retfærdig løsning på konflikten i overensstemmelse med FN’s resolutioner vil være til fordel for såvel det palæstinensiske og israelske folk og afspændingen i verden.

Verden kan ikke stiltiende se på –
Verdenssamfundet må sætte Israel under pres!

Palæstina initiativet i Odense vil mandag den 17. december om eftermiddagen indkalde til en synliggørelse af protesten mod Israels krig mod palæstinenserne. Nærmere oplysninger vil følge snarest.

Netavisen 8. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne