VK: Specielt lav løn til flygtninge og indvandrere

Opbygningen af det tredje arbejdsmarked, hvor arbejdsløse kynisk udnyttes som slavearbejdskraft og løntrykkere uden faglige rettigheder, som regeringen Nyrup stod i spidsen for, skal følges op af indførslen af en lavere løn for flygtninge og indvandrere, en såkaldt integrationsløn, mener den ny regering Rasmussen.

Udbuddet af ekstremt billig arbejdskraft, som arbejdsgiverne frit og kvit får stillet til rådighed, skal øges. Denne gang med påstanden om, at det ædle formål udelukkende er at fremme integrationen af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet/i det danske samfund. Dermed forsøger regeringen at udnytte den kendsgerning, at den bedste måder at integrere folk det danske samfund er at sikre dem et arbejde – vel at mærke et fast arbejde på normale overenskomstmæssige vilkår.

Hvordan integrationen styrkes ved bevidst at gøre indvandrere og flygtninge til tredierangsarbejdere og løntrykkerere på arbejdsmarkedet? De eneste, der vil få glæde af det, er arbejdsgiverne. De vil få adgang til yderligere billig arbejdskraft udover de mange ledige, der ansættes som tvangsaktiverede til en ussel løn udbetalt af det offentlige og uden faglige rettigheder.

Dansk Folkeparti ser helst, at de sociale ydelser til indvandrere og flygtninge på overførselsindkomster sænkes, så de tvinges ud på arbejdsmarkedet til rene sultelønninger. Eller, som det hedder i officielt sprogbrug, motiverer folk til at komme i arbejde. Man foreslår VK-regeringen at genindføre den såkaldte langt lavere introduktionsydelse til flygtninge, som regeringen Nyrup indførte, men var nødt til at trække tilbage efter pres fra udlandet/internationale organisationer.

Også Socialdemokratiet, der under Nyrup som sagt har stået i spidsen for opbygningen af det tredje arbejdsmarked, vender sig mod forslaget om at inføre integrationsløn. Indvandrerne og flygtningene vil i mindre grad blive accepteret på arbejdsmarkedet, fordi de vil være med til at presse lønnen. Det vil gøre det sværere at integrere dem på arbejdsmarkedet, lyder begrundelsen.

Desuden arbejder mange indvandrere og flygtninge allerede til sultelønninger som slavearbejdere via tvangsaktiveringen af arbejdsløse, som følge af den højere arbejdsløshed blandt indvandrere. De specielt lavere lønninger til flygtninge og indvandrere er på sin vis allerede indført, selvom det også rammer danske arbejdsløse.

Netavisen 5. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater