Krigen fortsætter i Afghanistan – Civilbefolkningen er stadig ofre

Nej til Krig og Terror Netværket i Odense
Udtalelse fra aktivmødet den 26. november

Krigen i Afghanistan fortsætter trods Nordalliancens erobring af Kabul og andre byer og Taliban-regimets fald.
Det er den samme reaktionære koalition af krigsherrer, som kastede landet ud i en ødelæggende borgerkrig mellem 92-96, der har indtaget regeringsmagten. Ét reaktionært regime er afløst af et andet, som det afghanske folk allerede én gang har prøvet.
Imens fortsætter de amerikanske bombardementer med nye civile ofre udover de tusinder, der allerede er blevet dræbt. Den humanitære katastrofe er ikke blevet mindre truende.
Folk i Afghanistan dør i dette øjeblik af sult og sygdomme, der kunne forhindres.
De amerikanske bombardementer må øjeblikkeligt indstilles!
En effektiv nødhjælp sikres!

I over 20 år har det afghanske folk lidt under fremmede besættelsestropper og skiftende stormagters massive militære og økonomiske indblanding til at opretholde en tilstand af borgerkrig og indbyrdes væbnet strid.
Heller ikke denne krig drejer sig om det afghanske folks ve og vel, men om kontrollen over Centralasiens olieforsyninger og Afghanistans strategiske beliggenhed.
Men en varig fred og fremgang for Afghanistan opnås kun ved at respektere dets selvbestemmelsesret og selvstændighed.

Derfor må alle amerikanske og udenlandske tropper trækkes ud af Afghanistan.
Hvad det afghanske folk har brug for nu er vores hjælp – mad, materiel hjælp og et øjeblikkelig stop for militære handlinger.
Hvad de derimod ikke har brug for er endnu et arrogant arrangement, påtvunget af en supermagt med eller uden FNs stempel og inddragelse, for at sikre stormagters interesse i området.

Derfor vender vi os mod at den danske regering udvider den danske krigsdeltagelse, som det er blevet luftet, med planer om at sende danske troppeenheder fra Den Internationale Brigade – under FNs flag til Afghanistan. Vi rejser fortsat kravet om nej til dansk krigsdeltagelse.

26. november 2001

Nej til krig og terror netværket i Odense fortsætter fredsvagten, der er blevet afholdt hver mandag kl. 16-17 ved Vestergade/Jernbanegade for at synliggøre den folkelige modstand mod krigen.
I december måned sker det mandag den 3.-10.-17. samt lørdag den 22. og søndag den 30. december og i det nye år igen hver mandag fra den 7.januar.

Netavisen 28. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne