Bortviste slagteriarbejdere skal genansættes

Steff-Houlberg er i en ret så skelsættende dom i Arbejdsretten blevet pålagt at genansætte samtlige slagteriarbejdere, der blev bortvis ovenpå en strejke på koncernens slagteri i Ringsted i juli måned. Samtidig ulmer uroen blandt slagteriarbejderne ovenpå fusionen med Danish Crown, hvilket førte til strejker mandag-tirsdag.

Et alvorlig forsøg på at undergrave strejkeretten yderligere er blevet slået tilbage. I forbindelse med en strejke på Ringsted Slagteri, et af Steff-Houlberg-koncernens foretagender, blev hele natholdet – 110 slagteriarbejdere – bortvist/fyret. Strejken var et led i kampen om de akkorder, der skulle gælde i afdelingen, der afpiller hoveder.

Af de 110 slagteriarbejdere er 15 aldrig blevet genansat ovenpå strejken. Ledelsen på strejkeriet har altså bevidst prøvet at hælde en række ansatte ud af vagten, som straf for deres deltagelse i strejken. Et grov provokation, der nu er blevet underkendt i Arbejdsretten. Arbejdsretten har i en dom pålagt virksomheden at genantage samtlige bortviste/fyrede slagteriarbejdere og desuden betale fuld løn til de 15, indtil de er genansat.

Mandag-tirsdag strejkede slagteriarbejderne på ny. Strejken skyldes ledelsens beskyldninger om, at slagteriarbejderne er skyld i slagteriets problemer. De har nægtet at arbejde 40 timer om ugen, som overenskomsten åbner op for, vel at mærke,hvis arbejdsgivere og ansatte kan nå til enighed om det, hvilket har betydet, at slagteriet ikke har det maksimale ud af båndskæringerne.

De 150 slagteriarbejdere krævede simpelthen, at formanden for Steff-Houlberg, Bent Maribo, trak beskyldningerne tilbage. Beskyldninger, der var fremsat i forbindelse med fusionen med den endnu større slagteri-koncern Danish Crown, eller rettere Danish Crowns overtagelse af Steff-Houlberg.
Onsdag genoptog de strejkende slagteriarbejdere arbejdet, uden at have fået nogen undskyldning fra formanden.

Netavisen 8. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater