Bombemål Knippelsbro

Et banner vejer over Knippelsbro i København. På banneret står der med tydelige bogstaver “Stop USA’s Krig”. Unge mennesker står ude på vejen og ved fortovet på Knippelsbro. De deler løbesedler ud til bilister, cyklister og fodgængere.
“Undskyld I er blevet blokeret… i dag (den 7. november – red.) er det en måned siden, at USA begyndte at bombe Afghanistan”, står der bl.a. på løbesedlen.

Aktionen, der startede klokken 16.30 varede ca. en halv time. Efter lidt tid kommer politiet forbi og beder demonstranterne om at tage banneret ned. For at få banneret ned bliver politiet igen nød til at stoppe trafikken og de ihærdige aktivister benytter lejligheden til at dele flere løbesedler ud til de ventende bilister.
Men aktionen er ikke slut endnu. Politiet får aktivisterne væk fra broen, men nede for foden af broen bliver banneret endnu engang foldet ud og de resterende løbesedler bliver delt ud.

– Ideen med aktionen er at vise den danske befolkning, at krig ikke blot går ud over militære mål. Det rammer i endnu højere grad den almindelige befolkning i Afghanistan, udtaler Troels Riis Larsen, aktivist og formand for DKU, til Netavisen.
– Den danske regering har draget Danmark ind i krigen. Det er noget svineri – hvornår er den danske befolkning blevet spurgt? – hvornår er vi blevet spurgt om vi vil være med til at bombe et af verdens fattigste lande? spørger Troels, der selv svarer:
– Vi er aldrig blevet spurgt!

Troels forventer, at der vil komme flere aktioner mod USA’s krig i Afghanistan.
– Det bliver tydeligere og tydeligere, at det først og fremmest er den afghanske befolkning, der bliver ramt af USA’s krig.

Aktionen var arrangeret af Danmarks Kommunistisk Ungdomsforbund, DKU, Rød Ungdom og Socialistisk Ungdomsfront.

Se Billeder fra aktionen

Netavisen 7. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne