PMF og BUPL: Terror bekæmpes ikke med bomber

De ekstraordinære kongresser i de to pædagogfagforeninger BUPL og PMF måtte konstatere, at en fusion mellem dem ikke bliver til noget, efter at den blev nedstemt af et flertal af BUPLs medlemmer. Samarbejdet vil imidlertid blive styrket.

På begge kongresser blev der vedtaget udtalelser omkring ‘terrorkrigen’ og dens konsekvenser.
I PMFs udtalelse hedder det blandt andet:

‘PMF tager på det skarpeste afstand fra terrorangrebet på USA d. 11. september. PMF beklager samtidig at det nu har ført til politiske initiativer, der vil indskrænke og kompromittere grundlæggende demokratiske værdier i det danske samfund. Justitsministerens fremlagte forslag til egentlig terrorlovgivning er et beklageligt eksempel herpå.
Samtidig er debatklimaet omkring indvandrere og flygtninge blevet yderligere skærpet og vil sandsynligvis fylde meget i valgkampen. Man kan frygte en yderligere stigning i omfanget af hadske, nedladende og rent ud racistiske udtalelser.
Terrorismens årsager bekæmpes ikke med bomber, indskrænkning af demokratiske rettigheder og skærpet flygtninge politik. I stedet bør Danmark bidrage til, at skabe en ny verdensorden, der kan fjerne den sociale ulighed og fattigdom der giver grobund for fanatisme og terrorisme.’

PMF advarer mod, at ‘terrorspørgsmålet’ gøres til enerådende i valgkampen på bekostning af krav til sociale forbedringer.

Fra BUPL-kongressen hedder det bl.a.:
‘De første reaktioner (på terrorangrebet mod USA, Netavisen) har været stærkt præget af ønsket om hævn. Et ønske der er psykologisk forståeligt, men politiske betænkeligt. Voldsomme sociale uligheder skaber grobund for konflikt, krige og terror. Når terror besvares med krig, kan der nemt skabes en voldsspiral, som ingen kan kontrollere. De skyldige skal findes og stilles til ansvar for deres forbrydelse. Det har vi domstole til.
Med denne udtalelse ønsker vi at opfordre de politiske partier, folketinget og civilsamfundets mange organisationer til at koordinere bestræbelserne FOR FRED OG SOCIAL RETFÆRDIGHED – MOD FREMMEDHAD OG KRIG.’

Der er ingen tvivl om at udtalelserne kan tages som udtryk for den stadig stærkere modstand mod USA’s krig og den danske involvering deri blandt medlemmerne af dansk fagbevægelse – og for en stadig kraftigere afvisning af den danske og internationale reaktions udnyttelse af den 11. september.

Netavisen 3. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater