København: Nej til krigsdeltagelse og krigsindustri

Fredag eftermiddag blev en våbenfabrik i Hellerup blokeret i to timer af omkring 30 unge krigsmodstandere. Med bannere som “Nej til krig og krigsindustri” og “Stop USA’s krig” blev der sat fokus på nogle af de kræfter der tjener på krigen, krigens købmænd – våbenindustrien, hvis aktier boom’er i denne tid.
Trods et ‘pænt’ politiopbud kom det ikke til sammenstød.

Hele ugen har der været markeringer og demonstrationer mod USA’s krig på Rådhuspladsen, af skoleelever på Blågårds Plads, på Axeltorv. For som det blev sagt på Axeltorv i dag: “Ikke en dags ro skal vi give krigsherrerne for USA’s krig stoppes”.

Et par hundrede mennesker deltog sent på eftermiddagen i fakkelvagten mod USA’s krig på Axeltorv ved Paladsbiografen. Ikke mindst kravet om et klart nej til dansk krigsdeltalelse vakte varmt bifald blandt demonstrationsdeltagerne.

– Vi må kræve, at regeringen og Folketinget tager klar afstand fra Nyrups udtalelse om at Danmark er klar til krig. Vel er vi ej! Vi er ikke klar til at deltage i nogen krig, Nyrup! Vi vil have USA’s krig stoppet. Danmark skal hverken direkte eller indirekte deltage i USA’s krig. Der skal tages klar afstand fra al krigsstøtte og krigsbudgetter, sagde Dorte Grenaa, formand for Arbejderpartiet Kommunisterne.

Lørdag mødes den nye fredsbevægelse i København igen på Axeltorv til en større demonstration, arrangeret af Kvinder for Fred.
Ligesom i København har der landet over ugen igennem været talrige manifestationer mod USAs krig. I Slagelse samledes f.eks. en demonstration torsdag hovedsageligt af efterskoleelever fra Flakkebjerg og Holmstrup.
Også i dag lørdag vil der være en række demonstrationer og aktiviteter ud over landet.

Se også Brød og bomber Dorte Grenaas tale ved fakkelvagten på Axeltorv

Netavisen 13 oktober 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne