USAs angreb mødt med demonstrationer over hele verden

USA’s angreb på Afghanistan blev øjeblikkelig mødt med anti-krigs demonstrationer mange steder verden over umiddelbart efter det blev kendt.

I USA blev der demonstreret mod Bush’s krig ved Det Hvide Hus i Washington DC, i New York, Los Angeles, Boston og San Francisco og andre byer. I morgen mandag er der arrangeret undervisningsboycot på mange universiteter, der vil demonstrere mod USAs ny krig.

Også i Australien fulgtes opfordringen til at mødes til anti-krigsdemonstrationer, når USA startede bombningerne over Afghanistan i de syv største byer.

I London gik krigsmodstanderne på gaden – en anti-krigsdemo gik til Downing Street. Der var også protestdemo i mange andre byer.

I Italien blev der holdt anti-krigsdemoer i Rom, Torino og Napoli.

Herhjemme gik anti-krigsmodstanderne på gaden i København, Odense og Århus.

Mange steder fortsætter anti-krigsdemonstrationerne i morgen aften. Og i endnu flere lande og byer er der indkaldt til demonstrationer. Alene her i Europa er der bl.a. indkaldt til anti-krigdemonstartioner i Barcelona, Malmø, Zürich, Paris, Bern, Marseille, Lille, Bruxelles, København og Odense.
Modstanden mod den krig, som USA med sin hale af købte allierede nu har sat i gang, er massiv og omfattende i befolkningerne verden over.

Se også
Demonstrationer over hele landet: Stop USAs krig!

Netavisen 7.oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne