Foreslår fælles EU-uropoliti

Indenrigsministrene fra Tyskland og Italien foreslår skabelsen af et EU-uropoliti, der kan tage fat på topmødedemonstranter ‘med den fornødne styrke’ I weekenden enedes Otto Schily (tdl. Grøn, nu socialdemokrat) og Claudio Scajola (tdl. og nuværende fascist og politisk ansvarlig for den morderiske politiindsats ved G-8-topmødet i Genua) om på EU-indenrigsministrenes møde i september at fremsætte forslag om oprettelsen af en særlig unionsbaseret oprørspolitistyrke.

– Vi kan ikke tillade vold fra militante aktivister at diktere hvor og hvordan demokratisk valgte statsledere holder deres møder, sagde Otto Schily i et interview i avisen Welt am Sonntag. Derfor skal der oprettes et særligt uddannet EU-politikorps (der skal udklækkes på et dertil oprettet politiakademi) som ‘ville samarbejde internationalt for at de-eskalere situationerne, hvor det er muligt, og bekæmpe vold med den fornødne fasthed, hvor det er nødvendigt’. Schily foreslår også en europæisk database over ‘demonstranter der går ind for vold’.

Schilys italienske kollega Claudio Scajola, der er den direkte politiske ansvarlige for den brutale polititerror i Genua, og som er blevet mødt med et massivt krav om tilbagetræden, tilføjede:
– Der er behov for et nyt og stærkere samarbejde mellem europæiske lande, et nyt korps af mænd der kan konfrontere dette problem og en europæisk antioptøjs-politistyrke, som kunne håndtere fænomenet med bistand fra lokalt politi.
Dermed er et traditionsrigt tysk-italiensk samarbejde tilsyneladende genoptaget.

Den danske justitsminister Frank Jensen afviser – i al fald indtil videre – tanken. Til Politiken siger han:
– Det har ingen gang på jord at lave et EU-uropoliti. Det er hverken realistisk eller en tanke, jeg kan støtte. Det er alene dansk politi, der kan og må operere på dansk grund. Vi ville aldrig påtage os værtskabet for arrangementer, vi ikke selv kan håndtere. Derimod støtter vi udvekslingen af oplysninger mellem landenes politi i forbindelse med topmøderne.

Netavisen 7. august 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater