Intel koster 300 jobbet samt forskerpark

Udover fyring af 300 ansatte kuldkaster Intels beslutning om at nedlægge demfleste af deres danske IT-virksomhed i Danmark planerne om at oprette et stort forsknings- og udviklingscenter i Ledøje- Smørum Kommune.

Krisen hærger indenfor IT-branchen. Både internationalt og i Danmark. Også en af mastodonterne, det amerikanske firma Intel, er i dyb krise – med katastrofale følger for de ansatte i Intels danske IT-underafdelinger. Med lukning af deres danske virksomheder, massefyring af de ansatte og opgivelse af planlagte IT-projekter på dansk grund.

Indenfor det seneste år er Intel rykket ind på det danske marked via opkøb af danske virksomheder – men, viser det sig altså nu, med stærkt negative konsekvenser til følge. Intel dropper simpelthen på verdensplan produktionen af de såkaldte switch til Internet, som bl.a. blev fremstillet på de opkøbte danske virksomheder. Stort set alle aktiviteter på dansk grund nedlægges.

Intel blev ellers modtaget med åbne arme. Herunder ikke mindst af kommunalbestyrelsen i Ledøje-Smørum Kommune. Intel havde store planer om at oprette en IT-forskerpark i byen, der skulle sikre arbejde til mindst 1000 mennesker. Imidlertid har Intels beslutning om at lukke størstedelen af deres danske virksomhed og sende 300 mand på gaden, lagt projektet i ruiner.

Intels indrykning på det danske marked kom ikke til at betyde nye arbejdspladser eller ny udvikling indenfor IT-branchen i form af forskning på dansk grund, som det elles forlød sig. Tværtimod. Kun en af Intels danske firmer, Giga, overlever slagtningen, og det er usikkert om den del af forsknings- og udviklingscenteret, der var tilknyttet Giga, overhovedet bliver til noget. Meget kunne tyde på, at den nye forskerpark ikke en gang opføres i mini-udgave.

Netavisen 22. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater