Store gadekampe til formiddag i Göteborg

Konfrontationen, som det svenske politi indledte med indespærringen af hundreder af aktivister på et gymnasium og rydningen af det og gårsdagens arrestation af omkring 240 mennesker, førte til omfattende kampe mellem politi og demonstranter i Göteborgs gader til formiddag. Den direkte anledning var at politiet uprovokeret angreb formiddagens Eu-demonstration.

Politiet har udvist stor brutalitet og sat hunde ind mod alle, der befandt sig på gader, de ville rydde. Det er blevet mødt med stenkast. En række forretninsgruder på en af Göteborgs hovedgader er knust.

Demonstranter afspærrede en række gader i det indre Göteborg og opbyggede barrikader af stilladser. De mest aktive i kampene har ikke uventet været anarkistiske grupper. Der er ikke overblik over antallet af tilskadekomne eller arresterede, men udrykningssirener har genlydt hele formiddagen.
Ved 13-tiden ser det ud til at situationen er ved at falde lidt til ro.

Netavisen 15.06.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater