Politiet indespærrer 400 demonstranter på gymnasium

Siden torsdag formiddag har politi udrustet med skjolde, hjelme, våben og hunde omringet og afspærret hele Det hvidtfeldske Gymnasium i det centrale Gøteborg, hvor hen ved 500 deltagere i Gøteborgaktionen 2001 overnatter, deraf mange danskere.
– Samtlige er mistænkt for forberedelse af skadevirksomhed og ødelæggelse, siger Göteborgs politimester Håkan Jaldung.
Vejene omkring skolen er afspærret og hele gymnasieområdet er af politiet blevet barrikaderet med 2 meter høje containere.

Ingen demonstranter tillades at forlade området. I løbet af eftermiddagen vil politiet gennemføre en razzia efter våben. Det forhåndsbekræfter, at man vil arrestere en del af de tilstedeværende for forberedelse af sabotage. De øvrige vil blive indkvarteret på andre skoler, siger politiet. Alle der søger at forlade bygningen kropsvisiteres.

En talsmand for Göteborg-aktionen siger, at alle beboerne har skrevet under på dens ikke-voldsplatform og at han selv har været på skolen og ikke observeret våben af nogen art el. lign.
– Det er helt ude i skoven, siger Ørjan Bergstedt, informationsansvarlig for Göteborg-aktionen. Det er umuligt at alle 500 kan være skyldige i, hvad politiet påstår.

Omkring 400 skal fortsat befinde sig i skolen, mens hen ved 700 hurtigt samlet sig udenfor, da belejringen rygtedes. Det er kommet til træfninger mellem politi og store grupper af demonstranter uden for gymnasiet og i nærheden af gymnasiet. 27 skal være anholdt.

Det et ulovlig kollektiv tilbageholdelse af folk, der intet har gjort – og en regulær politiprovokation.
Kritikken af politiets optræden er massiv.

Indtil denne alvorlige udvikling er omkring 60 personer blevet anholdt. Indkommende busser bliver grundigt undersøgt og forsinket i timevis ved grænsen og på vejen ind til Göteborg. Der er en kraftig afpatruljering i byen med omfattend personkontrol af folk, der af poltiet bedømmes til at ville kunne finde på at protestere.
Spændingen vokser op til den sene eftermiddags og aftens organiserede protester mod George W. Bush og USA, som indleder rækken af store demonstrationer under EU-topmødet.

Netavisen 14. juni 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater