EU vil lave regler om massefyringer

250.000 mennesker har på globalt plan mistet deres job ved kollektive fyringer i de seneste uger. Det gives som begrundelse for EU-kommissionens udspil om nye og strammere regler, der af socialkommissæren Anna Diamantopoulou omtales som ‘effektive retlige garantier’.
Virksomhedernes ’tilpasning til den globale konkurrence’ skal hele vejen igennem ske i samarbejde med medarbejderne, siger hun.

Udspillet er endnu ikke udmøntet konkret som direktiver, men vil omfatte større informationspligt og ret til høring af medarbejderne ved planer om massefyringer. Det vil blive kædet sammen med ændringer af EU-reglerne om fusioner og virksomhedsovertagelser.

Kommissionen reagerer, efter at den britiske butikskæde Mark&Spencer i sidste måned fyrede 4000 ansatte, heraf 1700 i Frankrig, hvor de ved en domstol indtil nu er blevet annulleret, fordi virksomheden har overtrådt de nugældende regler. EU-kommissionen vil ramme de selskaber, som bryderne reglerne, med økonomiske sanktioner.
Dansk Arbejdsgiverforening er harm over forslaget.

Netavisen 13. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne