Autonom fængsling

Er politiet gået efter manden og ikke bolden, da det fængslede en 25-årig ‘autonom’ for knivoverfald på en løssluppen nazist. Det virker påfaldende, at Dommervagten bedømmer fængslingsgrundlaget som tyndt, da den kun opretholdt fængslingen i tre dage – og dermed kræver at politiet fremlægger bedre beviser.

Den berygtede terroristiske nazist Thomas Derry Nakaba blev stukket ned på Vesterbro i sidste uge under en uovervåget udgang fra fængslet. Politi eller presse mistænkeliggjorde straks ‘det autonome miljø’, og i går sigtedes en ung angiveligt autonom for overfaldet. Politiet begærede ham fængslet, fordi 3-4 angiveligt medskyldige endnu ikke er pågrebet.

Politiets materiale er ikke blevet fremlagt for offentligheden, da dørene til retssalen blev lukket efter anklagerens begæring. Det vurderes som tyndt af dommeren, der kun gik med til at opretholde fængslingen i tre dage.

Det vil om ikke alt for længe vise sig, om denne sag ikke mest drejer sig om et politiserende politi – der lader farlige terrordømte nazister rende frit rundt, mens det er forblændet af had til ‘autonome’.

Netavisen 10. maj 2001

Læs også Nazist fik sin egen medicin

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater