Park- og vejarbejdere i Odense har afsluttet strejke

Efter 10 dages strejke genoptog park- og vejarbejderne i Odense mandag arbejdet. Baggrunden er, at ledelsen tilsyneladende har opfyldt de krav, som de er gået i strejke på, herunder at degraderingen af to holdledere er trukket tilbage.

Ifølge Evald Larsen, formand for SiD Kommunal- og Jernbanearbejderne i Odense, er der nu skabt et bedre grundlag for en dialog mellem park- og vejarbejderne og Odense Kommune og ledelsen af Park og Vej omkring udmøntningen af nedskæringerne indenfor Park og Vej for at få underskuddet bragt ud af verden. Park- og vejarbejderne skulle dermed være sikret indflydelse på deres fremtidige arbejdsforhold.

Park- og vejarbejderne nedlagde netop arbejdet i protest mod de forestående nedskæringer indenfor Park- og Vejservicen i Odense, da de var udset til at skulle betale hele gildet.
De ansattes krav til ledelsen lyder på, at pengene ikke alene skal findes ved fyringer og forringelse af de almindeligt ansattes forhold. De aktionerende stillede bl. a. følgende krav til ledelsen af Park- og Vej: medarbejderne skal inddrages i beslutningerne, der skal skæres i administrationen, på højere ledelsesniveau samt i antallet af formænd, og at ledelsen skal anerkende fejldisponeringer og rette begåede fejl.

De ansatte vil ikke betale hele prisen for, at Park- og Vejservicen for fremtiden skal hvile i sig selv økonomisk, dvs. drives som en ren forretning og ikke et serviceorgan for byens borgere, hvor det er Odense Kommune, der bevilger pengene til de enkelte opgaver. Det medfører, at arbejdsforholdene skal presses yderligere for at få indtægter og udgifter til at hænge sammen, da udgiftsoverskridelser ikke dækkes af kommunen.

De indtægter, som det kommunale firma Park- og Vej modtager for de opgaver, som de får kontrakt på at løse, skal svare til udgifterne med arbejdet, og det gør de på nuværende tidspunkt ikke, hvorfor man er nødsaget til at skære ned på udgifterne, lyder det fra ledelsen. Fyringer, tempoopskruning og andre forringelser af de ansattes arbejdsforhold lurer lige om hjørnet i bestræbelsen på at gøre Park- og Vej-servicen i Odense til en økonomisk rentabel forretning – og grydeklar til privatisering.
Om ledelsen af Park og Vej-afdelingen eller Odense Kommune virkeligt er kommet på bedre tanker ovenpå konflikten og er villige til at give park- og vejarbejderne reelle indrømmelser må tiden vise.

Netavisen 7. maj 2001

Se også Bybusser og renovation konfliktramt


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater