Bybusser og renovation i Odense konfliktramt

Bybusserne i Odense og renovationen blev i weekenden inddraget i park- og vejarbejdernes strejke, der nu løber på anden uge i protest mod Odense Kommune og de planlagte nedskæringer og forringelser af deres arbejdsforhold. Dermed er konflikten fortsat og optrappet.

Man vil simpelthen ikke betale gildet for omstruktureringen af Park og vej-væsenet i Odense Kommune. Prisen for at få fjernet det underskud, der er opstået på Park og Vejs budget via fyringer og forringede arbejdsforhold.
Et underskud, der hænger sammen med, at Park og Vej-afdelingen nu skal køre som en virksomhed, der indgår kontrakt med Odense Kommune om at løse opgaverne med oprydning af gader og parker mv. på såkaldt markedsmæssige vilkår.

Fredag morgen genoptog de strejkende park og vejarbejdere deres strejke efter, skønt de torsdag var gået i arbejde som en form for imødekommenhed over ledelsen af Park og Vej for at afprøve et løfte om konkrete forhandlinger omkring de planlagte nedskæringer indenfor Park og Vej.
Viljen til fortsat strejke er tilstede, oplyser de strejkendes talsmand Lars Jørgensen. Han forklarer, at strejken er blevet genoptaget, fordi forhandlingerne med ledelsen torsdag brød sammen, da ledelsen ikke var indstillet på realitetsforhandlinger. De strejkende mente simpelthen, at de var blevet lokket i arbejde med falske forventninger om, at nu blev der indledt konkrete forhandlinger.

Samtidig besluttede de strejkende at udvide konflikten for at vise, at de mener deres kamp alvorligt.
Lørdag morgen den 5. maj kl. 06.30 lavede man samtidig med busblokade blokade ved renovation for at hindre skraldemændene i at køre ud og samle renovation ind. Kl. 11.00 besluttede renovationen at sende alle skraldemænd hjem. Bybusserne kom først ud at køre hen ad formiddagen – efter at politiet havde opløst den fredelige blokade.
En strejke, som i weekenden udvidedes med blokaden af bybusserne og med renovationsblokaden.

Netavisen 7. maj 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne