Göran Persson: Attac skal sikre ro i Göteborg

Den svenske statsminister Göran Persson havde fredag et møde med repræsentanter for Attac for at drøfte, hvordan demonstrationerne under topmødet i Göteborg i juni – hvor også George W. Bush vil være til stede – ikke kommer til at være i forlængelse af Seattle, Nice og Quebec – og Malmø.

Sidste weekend gik det svenske politi amok og overfaldt en fredelig demonstration mod EU’s finans- og økonomiministres ‘uofficielle’ møde. Man nåede blandt andet at arrestere det svenske medlem af Europaparlamentet Per Gahrton blandt 250 andre, der blev kropsvisiteret og anholdt.

Persson og Attac-folkene foreslår, at EU-lederne skal ‘mødes elektronisk’ med kritikerne. Attacs repræsentant Karen Austen erklærede efter mødet, at man var ‘frygteligt urolige’ efter Malmø. Blandt andet er man bange for, at mange fredelige demonstranter ikke tør give deres mening til kende efter politiets hårdhændede optræden.
Karen Austen gav også udtryk for, at indbydelsen fra Persson satte Attac i en mærkelig situation i forhold til de andre organisationer – mest EU-modstanderorganisationer – som mobiliserer til Göteborg.
“Mange af dem har arbejdet med disse spørgsmål i årevis, men Attac går bare helt problemfrit ind,” sagde hun – og understregede at Attac ikke ville gøre sig til en del af systemet.

Netavisen 29. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater