EU: Stop lukning af farlige atomkraftværker

Næstformanden for EU-kommissionen, der også er dens energikommissær, Loyola de Palacio, opfordrer medlemslandene til at stoppe for lukningen af atomkraftværker. EU skal satse på atomkraften.

‘Vi kan ikke både lukke atomkraftværker og leve op til de internationale aftaler om at begrænse udledningen af drivhusgasser’. Sådan lyder det nye argument fra den europæiske atomlobby, der taler gennem kommissær Palacios mund.
Dermed understreger Palacio også, at EU satser på atomkraft som en hovedenergikilde for den globale supermagt, unionen sigter på at blive.

Det Internationale Energiagentur IEA tager luften ud af dette nye ‘argument’ til at forhindre ikke bare lukningen af Barsebäck, men også bl.a. gennemførelsen af planen om at lukke de tyske atomkraftværker. Direktør Hans Jørgen Kock fra IEA siger, at udledningen af drivhusgasser godt kan nedbringes også uden atomkraft – og at energipriserne ikke behøver at stige af den grund. Især ikke på lidt længere sigt.

Netavisen, 28. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne