Fordømmer politiets optræden i Malmø

Demonstrationsledelsen for lørdagens demonstration mod EU’s finans- og økonomiministermøde i Malmø finder politiets optræden ‘uacceptabel’.

Uden forhåndsinformation ændrede politiet den i forvejen godkendte rute, som demonstrationen gik af. Ifølge demonstrationsledelsen kan denne optræden ikke ses som andet end at politiet med forsæt splittede den for at slå hårdt ned på blokken af nogle hundrede autonome og anarkister, hvoraf mange tilrejsende danskere havde været tilbageholdt af politiet dagen før straks ved ankomsten til Malmø.
Mens flertallet af demonstrationsdeltagere fik lov til at gå videre, var der tale om en bevidst politiprovokation. De fleste valgte da også at sætte sig ned i protest.

Også Göteborgsaktionen 2001 – den koalition af organisationer, bevægelser og partier, som står bag det store protestarrangement i forbindelse med EU-topmødet til juni – er stærkt kritiske overfor politiet, som det anklager for at ‘vælge konfrontationsrettede strategier’.
‘Malmø’ var en slags generalprøve på Göteborg, og det svenske politi er gået i skarp træning for at slå til mod et nyt Seattle, Nice eller Quebec.

Netavisen 23. april 2001

Se reportagen fra Malmø


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater