Flot demonstration mod EUs ministermøde i Malmö

Flere tusinde mennesker deltog lørdag kl. 11 i demonstration mod EUs økonomi- og finansminister møde.
Blandt talerne kom modstanden mod svensk EU medlemskab tydeligt til udtryk. Protesterne i forbindelse med det svenske formandskab knyttes godt sammen med kampen mod medlemskab af den økonomiske og monetære del.
I grundlaget for demonstrationen hedder det:
“EMU – den Europæiske Monetära Unionen – handler inte bare om en gemensam valuta: den är ett avgörende steg mot en europeisk överstatlighet, ett Europas Förenta Stater. Därfor: Nej till EMU!”

Demonstrationen gik fra Malmö centrum gennem byen og ned til Øresund, hvor der om eftermiddagen var et stort arrangement med seminar, musik og taler. The Movement fra Danmark var blandt de optrædende, og Lave Brock var taler ved EU-seminariet. I det hele taget var der en fin international tilslutning til demonstrationen og arrangementet om eftermiddagen.

Diktaturstats metoder fra politiet
Den flotte demonstration var delt op i forskellige “blokke”, SAMBA MOT EU osv. Næsten bagest gik en større antifascistisk blok, forklædt til lejligheden. Femhundrede meter efter starten angreb en massiv politi styrke den sidste del af demonstrationen og skar ved en nøje planlagt knibtangsmanøvre den “autonome” blok ud af demonstrationen. Dem, der gik bagerst blev tvunget ud på en omvej, og dem, der gik forrest blev gennet videre af politi til hest.

Omtrentlig 200 betjente i fuld kampuniform plus helikoptere, 15-20 mand til hest og 15-20 hundeførere blev sat ind i aktionen. “De unge opførte sig fuldstændig disciplinerede” sagde en fra pressen, der tilfældigt var blandt dem politiet havde spæret inde:
“Efter at politiet havde omringet demonstrationsblokken pillede de folk ud en efter en. Dette foregik med kniplerne forrest, således at næsten alle blev tildelt et par slag uden antydning af grundlag.” Fortalte øjenvidnet indefra.
Udefra kunne man se, at de unge en efter en blev hevet over i de ventende busser. I alt nåede man at fylde 6 busser før hele øvelsen var ovre.

Et grotesk eksempel på politiets vilkårlighed og fuldstændig mangel på respekt for almindelige menneskers demokratiske rettigheder.

FSK
Netavisen 21. april 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne