Belgien: Hundreder af fredsaktivister arresteret

Den gamle tradition med påskedemonstrationer mod atomvåben blev også genoptaget i Belgien, hvor omkring 900 af 1500 demonstranter trængte ind på militærbasen Kleine Brogel, som rummer 10 stk. atomvåben med fremføringsmidler (som den belgiske regering hævder intet at kende til).
Det var den største demonstration indenfor en militært atomanlæg nogensinde i den internationale fredsbevægelses historie.

Fredaktivisterne forlangte atomvåbnene fjernet og fremhævede, at den højeste juridiske instans i verden – den internationale domstol i Haag – i 1996 erklærede, at atomtrusler og brug af atomvåben strider mod ‘lovene for krigsførelse’ og international humanitær ret.
Atomvåben er de mest dødbringende masseødelæggelsesvåben, der nogensinde er skabt.
Hundreder af de indtrængende demonstranter blev arresteret af belgisk politi.

Netavisen 18.04.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne