Modstandsfolk fordømmer israelske udtalelser

Frede Klitgård, gammel modstandsmand og formand for Aktive Modstandsfolk, fordømmer de officielle israelske udtalelser om, at kritik af Israels undertrykkelsespolitik over for palæstinenserne er lig med at ‘besudle det danske folks mod og stolthed over for det jødiske folk under anden verdenskrig’.
Den israelske udtalelse blev fremsat af Zalman Shoval, tidligere FN-ambassadør og nu rådgiver for Ariel Sharon i en kommentar til udenrigsminister Mogens Lykketofts kritik af den folkeretsstridige israelske bosættelsespolitik i de palæstinensiske områder.
– Det er helt utilladeligt af det officielle Israel at tage de danske modstandsfolks hjælp til de danske jøder til indtægt for den israelske stats brutale politik over for palæstinenserne, siger Frede Klitgård til KP/Netavisen:
– Under besættelsen – hvor Israel i øvrigt ikke eksisterede – søgte modstandsfolkene og flertallet af danskerne at redde de danske jøder fra forfølgelse og udslettelse. Det havde og har intet at gøre med den israelsk-palæstinensiske konflikt. I den er det Israel, der er aggressoren, og palæstinenserne, der har ofrets rolle. Efter Aktive Modstandsfolks opfattelse bør Danmarks fordømmelse af Israel være endnu kraftigere og mere konsekvent end hvad Mogens Lykketoft giver udtryk for. Der må lægges et massivt internationalt pres på Israel for at stoppe dets brutale fremfærd.

Netavisen 29. marts 2001

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne