Slagteriarbejderne siger igen Nej til OK

Det er almindeligt kendt, at arbejdsforholdene for landets 15.000 slagteriarbejdere hører til det hårdeste. Det er også almindeligt kendt, at de samme mennesker ikke lader sig kyse. De har tit og ofte sat dagsordenen i kampen mod øget fleksibilisering af arbejdstiden.
Slagteriernes Arbejdsgivere (SA) ved det, og hvis de skulle have glemt det, blev de mindet om det, da de sammen med slagteriarbejdernes topforhandlere fra Nærings- og Nydelsesmiddelarbejdernes Forbund (NNF) sendte et forslag om ny overenskomst til afstemning.
Den byggede på en varighed af fire år, og indeholdt accept af ny teknologi, der ville betyde mindre bemanding og større nedslidning. Lønforhøjelserne kunne ligge på et frimærke.
Forslaget blev stemt ned af 81% contra 19%!
Forhandlerne blev dermed sendt i Forligsinstitutionen, som netop inden konflikten skulle træde i kraft havde strikket et nyt forslag sammen, der reducerede overenskomstperiodens varighed til 2 år, hvor der skal tilskrives 6,3% på lønnen. Endelig foreligger en hensigtserklæring om en teknologiaftale.
Det er værd at notere sig, at Forligsinstitutionen ikke benyttede sig af muligheden for en udskydelse af konflikten for at forhale forløbet. Man kan gisne om årsagen hertil; men det er i hvert fald en kendsgerning, at slagteriarbejdernes markante afvisning af første OK-forslag sammenholdt med deres kampvilje må have gjort indtryk i institutionen, blandt arbejdsgivere og forhandlere fra egne rækker, som havde anbefalet overenskomstfornyelsen.
Men også dette andet, forbedrede forsæag blev nedstemt af de 15.000 slagteriarbejdere ved den ny urafstemning. 53,4 pct. sagde også denne gang Nej, mens 46,6 sagde Ja.
Afvisningen kommer bag på NNF.
Nu er der lagt op til strejke fra den 26. marts.
Denne gang vil slagteriernes arbejdere for alvor se resultater!

-gri
KP6, 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater