Solidaritet og fælles fremtid - Ny udgave


Arbejderpartiet Kommunisternes program for en progressiv asyl-, flygtninge-, indvandrer- og integrationspolitik


Arbejderpartiet Kommunisterne udgiver hermed en opdateret udgave af sit flygtninge- og indvandrerprogram. Det sker i en situation, hvor både den danske og EU's globale politik er brudt sammen og i krise, som det tydeligst kommer til udtryk i forhold til de flygtningestrømmene fra de krigsramte områder i Mellemøsten.

 
Hverken EU-toppen eller de danske EU-politikere kan finde på andet svar end at forstærke og befæste EU's 'ydre' og 'indre' grænser og skændes om, hvor meget og hvor. De tager ikke fat på grundspørgsmålet: at sikre fred og genopbygning af de lande og områder, der er ødelagt af USA's, EU's og NATO's krige - især efter 11. september 2001.

Den ny
udgave af APKs flygtninge- og indvandrerprogram 'Solidaritet og fælles fremtid' sigter på at fremme den nødvendige enhed blandt det store flertal i det danske samfund, først og fremmest arbejderklassen og dens allierede, om en anden politik end det danske og europæiske monopolborgerskabs, der så tydeligt har spillet fallit.


Forord til anden udgaveUdviklingen er gået hurtigt, siden APK udgav sit program for en progressiv flygtninge-indvandrer-politik i april 2015.

I løbet af nogle septemberdage voksede en massebevægelse af civil ulydighed, humanitær indsats og protest mod EU’s og Danmarks reaktionære og menneskefjendske flygtninge- og krigspolitik frem over hele landet. Solidariteten blev konkret. Den forenede handlinger og mennesker på tværs af  generationer, etnisk baggrund, religiøse og politiske skel og blokke.

Det blev en levende folkelig integration af alt dette, skabt af respekt og et dybfølt ønske om menneskelig værdighed. Den blev organiseret nedefra og uden om det ”politiske establishment” og er blevet en kollektive erfaring for en ny generation.

Den 12. september gik mere end halvtreds tusinde mennesker i flere danske byer på gaden for at vise deres solidaritet og protestere Det samme skete i 74 andre byer rundt om i Europa i en fælles international aktionsdag.

Regeringen og politiet havde få dage forinden forsøgt at stoppe den lille brøkdel af flygtningestrømmen, der var nået op gennem Europa til den danske grænse og forhindre dem i at forsætte til Sverige og Norden. Flygtninge-  børn og voksne -  begyndte en vandring på motorveje op gennem landet for at nå deres mål.

I hundredvis af danskere trodsede myndighederne og hjalp flygtningene på rejsen gennem Danmark og videre til Sverige. På trods af at de i officielle medier blev hængt ud som ”kriminelle” og ”menneskesmuglere”. Tusinder var med at hjælpe flygtningene konkret med vand og mad, tøj og byde dem velkommen.

V-regeringen  nægter, at Danmark skal tage imod flere flygtninge. Integrationsminister Inger Støjberg kalder det for en succes for regeringens fremmedfjendske politik og  dens annoncekampagne i Libanon, fordi flygtningene vil videre, væk fra Danmark. 

Reaktionære politikere er tavse om konsekvenserne af krigspolitikken. De overdriver til gengæld flygtningeproblemet i et EU, der barrikaderer sine grænser og sætter militær ind. De forsøger at bilde folk ind, at ’flygtningestrømmen’ kun kan løses med mere EU og tættere forseglede grænser og mere politi.

Hverken mere EU eller flere spærrebomme løser de problemer, som Vestens og EU’s politik for krige og udplyndring har skabt. Ikke mindst i Mellemøsten og Afrika. Virkelige løsninger må rette sig mod årsagerne til flygtningestrømmene – og sikre at krigene stoppes og landene genopbygges. Det vil sige bekæmpe imperialismen.

Disse udviklinger og den nye massebevægelse, der siger Velkommen til flygtninge, kommer oven på en sommer, hvor flygtningestrømme blev til stadig større menneskelige katastrofer langs EU’s ydre grænser og indre grænser. Hvor EU’s flygtningepolitik brød sammen. De kom oven på forårets folketingsvalg,  hvor partierne kørte et ræs mod bunden i fremmedfjendske udgydelser.

Den  ny V(DF)-regerings første handling var et straks- indgreb, der skulle holde asylansøgere og flygtninge ude af landet. Integrations- ydelsen blev halveret sammen med en række andre stramninger, der med integrationsministerens ord skulle ”få udlændingeområdet under kontrol igen”.

Den store bevægelse, vi har set springe frem, peger på en helt anden vej. APK’s platform for en progressiv flygtninge-indvandrerpolitik er et bud på og bidrag til  denne vej.

Der er lavet nogle enkelte tilføjelser til teksten til denne udgave i forhold til de nye udviklinger.


13.09.2015

Læs hele programmet her


SOLIDARITET OG FÆLLES FREMTID
Se også


EU-flertal tromler medlemslande – Danmark har retsforbeholdet
KPnet 23. september 2015

Hvorfor EU! Hvorfor drukner flygtningene stadig i Middelhavet?
Af Lisbet Bonde, KPnetBlogs 21. september 2015

Masseaktion Civil  Ulydighed: En ny generation går til kamp
KPnet 13. september 2015

 


Dette er en artikel fra kpnet.dk - Nyheder hvor der kæmpes !


Klik på ikonerne øverst på siden og gå til
kpnet, facebook KPnetavisen samt KPnetTV -

Find KPnetBlogs
her og twitter her

Udgives af Arbejderpartiet Kommunisterne APK


- ET MODSPIL TIL DET BORGERLIGE MEDIEMONOPOL !

 

 

KPnet 24. september 2015