Netavisens nyhedslinks uge 02
Danmark og Norden
Se også Verden rundt

Global debat
- Aktuel debat

Norske nyheder


Mindre en hver tiende akutjob går til langtidsledig
[Netavisen – links 14.01.13] avisen.dk
I Region Midtjylland resulterede 282 akutjobopslag kun i job for 18 langtidsledige. ”Hvis de tal gælder generelt for akutjob, er det dybt problematisk," siger AK-Samvirkes direktør, Verner Sand Kirk.

Danske mænd i nazi-uniformer dyrker Østfronten som rollespil
[Netavisen – link 13.01.12] Politiken
Fronthistorisk Forening Danmark der påstår sig apolitiske, består af 10 medlemmer der dyrker genopførelse af slag fra 2. Verdenskrig som danske østfrontfrivillige, der meldte sig til kamp for Det Tredje Rige. Det er historieforvrængning og glorificering af nazitiden udtaler historiker.

Din mobil kan koste dig jobbet
[Netavisen – link 13.01.12] Politiken
En kranfører fik ransaget sin arbejdsmobil, og han og to kollegaer er ikke længere ansat. Politiet skal nu ind i sagen.

Metro manglede tilladelser
[Netavisen – link 13.01.12] Politiken
Metroselskabets tilsyn med sine entreprenører er for dårligt og fører til fejl, mener Trafikstyrelsen.

Nul akuthjælp til to ud af tre udfaldstruede
[Netavisen – link 13.01.12] Avisen.dk
Kun lidt over hver tredje på kanten af dagpengegrænsen har fået tilknyttet en personlig jobrådgiver, viser nye tal. "Mange gider ikke snakke med os, når der alligevel ikke er job at få," forlyder det fra jobcenter.

Ideen om en enkel intelligenskvotient er 'en myte'
[Netavisen – link 13.01.12] Ingeniøren
Ny forskning afslører at den klassiske intelligenskvotient - IQ - er mere vildledende end vejledende. Intelligens er sammensat af flere ting, men tre kapaciteter er tilsammen ansvarlige for 90 procent af variationen i testscoren.

Fyret for at tale med Fagbladet 3F
[Netavisen – link 12.01.12] Fagbladet 3F
To polske arbejdsmænd blev fyret hos PB Entreprise af den danske direktør Peter Flemming Bendtsen, efter de gik til Fagbladet 3F og fortalte, at de var utilfredse med en 60 timers arbejdsuge til en løn på 3120 kr. svarende til en timelønnen på 52 kroner

FOA: Det er katastrofalt. Lappeløsninger er en fiasko
[Netavisen – link 12.01.12] FOA
Vores tal viser, at mere end 50 FOA-medlemmer vil ryge ud af dagpengesystemet hver eneste uge i det næste halvår! FOA ønsker den katastrofale dagpengereform afløst med en tryg og holdbar løsning.

Mere kollektiv trafik og flere cykler, tak!
[Netavisen – link 12.01.12] Noah.dk
Noahs trafikgruppe foreslår stop for udbygninger af vejsystemerne, som allerede har et serviceniveau der er tårnhøjt sammenlignet med den kollektive trafiks.

Hemmeligt arbejdsnotat afsløre Metroselskab
[Netavisen – link 12.01.12] Politiken
Et internt notat fra Metroselskabet afslører at den stadig er gal med sikkerheden på arbejdspladsen. Byggeriet af Cityringen i København er gang på gang blevet afsløret i at have problemer med arbejdsmiljø og støj mv..

Regeringen får vælgerne til at se blåt
[Netavisen – link 11.01.12] Ugebrevet A4
I vælgernes øjne er regeringspartierne S, R, SF og støttepartiet EL blevet markant mere højreorienterede inden for de seneste år. R, SF og EL har aldrig ligget længere til højre i vælgernes bevidsthed, viser nye tal. Forskere forklarer udviklingen med skuffelse over, at centrumvenstre-regeringen ikke fører venstreorienteret politik.

Den dag politiet fik en lang næse
[Netavisen – links 11.01.13] Politiken
For 30 år siden i dag gravede en flok besættere sig lige under 1.000 betjente.

SAS-ansatte er vrede: Chefer har fået bonusser efter spareplan
[Netavisen – links 11.01.13] Politiken
Mens de ansatte måtte acceptere lavere løn, så fik 15 udvalgte ledere i SAS en halv årsløn i bonus for at blive i luftfartsselskabet gennem krisen. Det vækker harme blandt de ansatte i SAS, skriver den norske netavis VG.

Nyt skøn: Dobbelt så mange mister dagpenge
[Netavisen – links 11.01.13] Politiken
Et nyt skøn fra Beskæftigelsesministeriet og Finansministeriet lyder på, at 17.000-23.000 personer forventes at opbruge deres dagpenge i første halvår 2013.

2012 bød på det største fald i reallønnen siden 1989
[Netavisen – links 11.01.13] dr.dk
Almindelige arbejderes realløn er faldet meget i 2012. Ifølge økonom havde en familie 500 kroner mindre at købe ind for om måneden i 2012 end året før

500 nye støtter af Lissabon-sagen siden nytår
[Netavisen – links 11.01.13] Folkebevægelsen mod EU
"Sammen med Folkeafstemningskomite2010s medlemmer er vi nu oppe på ca. 1300 intervenienter. Målet er at nå mindst 2000 personer senest den 18. januar.

Metro løj om lærlinge
[Netavisen – links 11.01.13] Arbejderen
Metroselskabet gør i en redegørelse til LO og Frank Jensen opmærksom på, at det offentlige selskab venter på godkendelse til en særlig lærlingeordning. Det er imidlertid ikke sandt.

Tillidsfolk i hovedstaden mødes
[Netavisen – links 11.01.13] Fagligt ansvar
Faglig Tillid - de tillidsvalgtes netværk i Hovedstaden (det tidligere tillidsmandsnetværket i København) har indkalder til tillidsmandmøde onsdag d. 23. januar 2013 fra kl. 16-19 i 3F’s lokaler på Mølle Allé 26.

Din ytelsespensjon «fases ut»
[Netavisen – links 10.01.13] revolusjon.no
Privatisering af pensionskasserne i Norge er undervejs

Venstre: Enhed med regeringen om kontanthjælpsreform
[Netavisen – links 10.01.13] Politiken
Venstre dropper alle ultimative krav til den kommende kontanthjælps’reform’, og giver regeringen flertal uden om Enhedslisten på forhånd

10.000 ubesatte job er talmanipulation
[Netavisen – links 10.01.13] avisen.dk
På få dage er historien om 10.000 ubesatte job i bl.a. byggebranchen blevet en ny darling i samfundsdebatten. Men ifølge økonomiske eksperter er det ren hokus pokus.

Rekordhøj ledighed blandt nyuddannede
[Netavisen – links 10.01.13] UgebrevetA4
Hver syvende nyuddannede gik sidste år arbejdsløs i mere end et halvt år. Og aldrig har så mange faglærte med et spritnyt svendebrev gået direkte ud i ledighed.

FOA: Ny fleksjob-lov er spareøvelse
[Netavisen – links 10.01.13] FOA
”Vi har ikke kunnet flytte et komma, og det vidner desværre om, at regeringen alene har haft besparelser for øje og ikke de bedst mulige forhold for mennesker, der er handicappede eller nedslidte,” siger FOAs næstformand Mona Striib til foa.dk. Regeringen forventer at spare næsten 2 milliarder kroner på reformen af fleksjob-ordningen, når de nye regler er fuldt indfaset i 2020.

Svindler borgmester bliver siddende
[Netavisen – links 9.01.13] dr.dk
Den omstridte borgmester i Fredericia, Thomas Banke (V), nægter at trække sig fra borgmesterposten, selv om han har erkendt at have brugt kommunens kreditkort til private køb, og har svindlet med bilag og kalenderaftaler.

Troels Lund ville blande sig i skattesag
[Netavisen – links 9.01.13] Journalisten
Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen ville blande sig i Thorning-parrets skattesag. Det fremgår af en mail, der kom frem under dagens kommissions-afhøringer

Økonomer tror ikke på akutjobs
[Netavisen – links 9.01.13] Fagligt Ansvar
Regeringen får svært ved at nå målet om 12.500 akutjob til langtidsledige, der ifølge akutpakken skal være opfyldt i sommeren 2013, vurderer økonomer

Terrortrussel blæses op af PET
[Netavisen – links 9.01.13] Politiken
PET har netop opdateret deres trusselsvurdering. Tidligere leder af PET Hans Jørgen Bonnichsen påpeger, at risikoen er meget lille og at trusselsvurderinger der udlægges som risikovurderinger for befolkningen vil indgyde unødvendig frygt.

Danske unge kommer hurtigt gennem studierne
[Netavisen – links 9.01.13] Politiken
Danmark risikerer imidlertid at sætte sin fornemme placering over styr, hvis regeringen gør alvor af at skære det ekstra års SU - det såkaldte fjumreår - væk, vurderer uddannelseseksperter.

EU kører dansk færdselslov over
[Netavisen – links 9.01.13] Folkebevægelsen mod EU
EU tillader 16-årige motorcyklister på danske veje trods dansk lovkrav om, at man skal være 18 år for at få
motorcykelkørekort

Millionregning for skandale-it betyder ekstra medicin-gebyr
[Netavisen – links 9.01.13] version2
Sundhedsstyrelsens it-system Dahlia sparer langt færre ansatte end forudset. En regning på 150 millioner kroner skal nu hentes hjem i form af gebyrer til medicinalindustrien.

Flere skoler dømt til nedlæggelse
[Netavisen – links 8.01.13] Jyllands-Posten
Næsten hver anden kommune regner med at nedlægge skoler i det kommende år for at effektivisere. Både forældre og lærere er betænkelige.

Skolelukninger knuser landsbyers fremtid
[Netavisen – links 8.01.13] Information
- Skolen er en sidste markering af, at der er et samfund. Og der går en slags nederlagstænkning i gang, når skolen lukker. Skolen ses ofte som det centrale bindemiddel. Den sidste instans, der holder samfundet sammen

Bondo: Heldagsskole ender som socialt eksperiment
[Netavisen – links 8.01.13] Politiken
»De bør stoppe med at lave lovgivning på baggrund af det, de tror, synes og fornemmer«, siger han til Ritzau. Meldingen kommer forud for dagens kongres i lærernes fagforening, hvor man skal tage stilling til regeringens ønske om at reformere folkeskolen.

Pensionskasser fastholder droneinvesteringer
[Netavisen – links 8.01.13] Arbejderen
To måneder efter afsløringen af danske pensionskassers investeringer i droneproducenter har ingen af pensionskasserne reageret.

Grøn varme skaber jobs
[Netavisen – links 8.01.13] Information
Ifølge undersøgelse fra Dansk Fjernvarme skaber investeringer i grøn fjernvarme 6000 nye jobs i år.

Netto erstatter danske varer med polske
[Netavisen – links 8.01.13] Politiken
Netto har besluttet, at udskifte en række danske varer med tilsvarende polske. Udskiftningen sker, fordi Netto vil være en mere international discountkæde, der kan konkurrere bedre med giganter som Aldi og Lidl.

Kranførere melder Århus borgmester og havnedirektør til politiet

[Netavisen – links 7.01.13] dr.østjylland
Havnedirektør Bjarne Mathiesen beordrede sikkerhedsrepræsentant Keld Sørensens telefon tømt for sms´er. Efterfølgende blev Keld Sørensen og to andre fyret.

Dansk elektronik forgifter afrikanere
[Netavisen – link 07.01.13] Politiken
Tonsvis af it-skrot skibes af sted til Ghana, hvor børn forsørger sig ved livsfarlig indsamling af metaller.

Lønforskelle øger i Danmark
[Netavisen – link 07.01.13] Ugebrevet A4
Danmark er blandt de lande i Europa, hvor uligheden i årsløn vokser mest. De højtlønnede øger stille og roligt forspringet til de lavtlønnede.

Fagforbund overvejer at droppe støtte til Socialdemokraterne og SF
[Netavisen – links 7.01.13] Fagbladet3F
Medlemmernes utilfredshed med regeringens borgerlige politik får nu bl.a. Dansk El-Forbund og Malerforbundet til at overveje at droppe støtten til S. Støtte til Enhedslisten bliver måske sat i stedet.

Fakta sælger igen konflikttomater fra det besatte Vestsahara
[Netavisen – link 07.01.13] Afrika Kontakt
Coop, der ejer Fakta-kæden, lovede ikke at sælge flere konflikttomater fra det af Marokko besatte Vestsahara tilbage i 2009, efter at have indrømmet salget af disse. Alligevel er tomater, der efter al sandsynlighed stammer fra det besatte Vestsahara af mærket Azura, blevet fundet i flere Fakta-supermarkeder over hele landet, i de seneste par dage.

Niels Harrit sagsøger Weekendavisen for at kalde ham en tosse
[Netavisen - links 6.1.13] MetroXpress
Den pensionerede lektor og kemi-forsker Niels Harrit, der er en internationalt kendt 9/11-skeptiker, har sagsøgt Weekendavisen for at kalde ham tosse og sammenligne ham med holocaust-benægtere.

Hetz mod arbejdsløse bygger på plat og humbug
[Netavisen – links 6.01.13] avisen.dk
- Vi synes, det er helt urimeligt, at arbejdsgivere går ud og siger, at de mangler arbejdskraft, når de ikke engang har søgt på Jobnet. Det må man som minimum kunne forlange, siger formand for Metal Hovedstaden, René Nielsen

Arbejderbevægelsens erhvervsråd: Arbejdsløshedstal er forkerte
[Netavisen – links 6.01.13] Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Mens statistikken over antal arbejdsløse har været næsten stabile set over de seneste år er antal i beskæftigelse svundet kraftigt ind.

SF-krav til SU’en er ikke ultimative alligevel
[Netavisen – links 6.01.13] Politiken
Studerende skal fortsat kunne få SU, selvom de bliver forsinket i deres studier, ingen studerende må få forringet deres muligheder for at gennemføre en uddannelse, og den sociale balance i studiestøtten må ikke forringes, lød det. Nu er det så ikke SF’s krav længere.

Mærsk efterlyser dansk udnyttelse af mineraler i Grønland
[Netavisen – links 6.01.13] Sermitsiaq
Mærsk-chef foreslår et offentligt-privat samarbejde, hvor den danske regering og Grønlands Landsstyre i samarbejde med private investorer skyder risikovillig kapital ind i et projekt om udvinding af sjældne jordarter og uran i Kvanefjeld i Sydgrønland.

Privatisering: Flere ældre i privat udbud
[Netavisen – links 5.01.13] JP
Kommuner er klar til at udbyde den personlige pleje af ældre. Ældresagen ser øvelsen som ren besparelse.

Forskerne er sikre: Vandet kommer
[Netavisen – links 5.01.13] TV2
Danske klimaforskere er nu overbeviste om, at den globale opvarmning kommer til at betyde stor afsmeltning af is fra Sydpolen, Nordpolen og Grønland.

Danmark vil hente tvangsudvist afghaner tilbage
[Netavisen – links 5.01.13] JP
Efter hård kritik fra FN's Torturkomite ledes der nu efter en udvist asylansøger.

Island og Norge indgår aftale om arktisk olie
[Netavisen – links 5.01.13] Politiken
Island og Norge har underskrevet en aftale, der tillader et norsk statsejet firma at deltage i søgningen efter olie på den islandske kontinentalsokkel

________________________________

Arkiv - Nyhedslinks 2012

Arkiv - Kommunistisk Politik (pdf)

Tilbage til Nyheder